Hvordan er et bølgepapp laget?

 

Legge i metallspirene

Produsenten kjøper 100 meter ruller av aluminiumslegering av metall med en bredde hvor som helst en og to meter. På fabrikken skyver en takmontert kran rullen på en maskin som kalles uncoiler eller pay-off-hjul. Arket strømmer fra uncoiler til et par ruller som klemmer kurven ut av metallet og flater den i forberedelse til neste trinn: kaldrullforming.

Kaldrullforming

Platen går fra rullevalsene inn i en lang passasje foret med dusinvis av spesialformede rullepar som heter passerer. I stedet for å bøye hele arket i ett pass, skaper rullformere gradvis og dyper ryggene på arket gjennom en rekke utviklingsformer. Denne gradvise bøyningen forhindrer bølgepapp i å utvikle bøyer eller vendinger i sin endelige form. Første pass består av to ruller: topprullen en glatt sylinder med en 2 cm bred, 1-centimeter- høy krage i midten. Bunnvalsen er en glatt sylinder med en 2 cm bred, 1 centimeter dyp trough i midten. Når arket ruller gjennom dette passet, danner den sammenlåsende kragen og grøften av sylindrene en 2 cm bred, 1 cm dyb ridge på arket.

Det andre passet vil ha en senterkrage / trough litt større enn de første s, samt to nye 2 cm-1 cm krage / grøft mellomrom på hver side. Dette vil fordyre arket s opprinnelig ridge mens du danner to nye, små rygger.

Med hvert etterfølgende pass øker krager og trougher i antall og dimensjoner til siste pass, hvorved arket har nådd sin endelige tverrsnittsform.

Kutting

Etter det siste passet passerer bølgepappet seg gjennom en smal åpning formet som arkets tverrsnitt. Når en forhåndsinnstilt lengde på arket har krysset gjennom, slår et kraftig hydraulisk trykk rett over åpningen av metallet. På grunn av åpningens liknende form, presser ikke pressene på hver side av kuttet. Resultatet er et endelige, individuelt ark av bølgepapp. Bølgepappene kombinerer den lave prisen på spolmetall med støtte av en tverrgående tverrsnitt. Mest brukte som takmateriale, blir bølgepappene fremstilt gjennom en prosess kjent som kaldrullforming.