Hvordan et termometer fungerer i værprognoser

 

Termometeret

I de enkleste termer brukes et termometer i værvarsling ved måling av temperatur. Navnet består av de to ordene: 'termo' som betyr varme og 'meter' som betyr å måle. Forecasters bruker informasjon fra et termometer for å forutsi temperaturer i nær fremtid og potensialet for værendring.

Dette utvikler å måle lufttemperatur er et grunnleggende værinstrument. Det måler også atmosfærevarme. Temperaturen måles ved å måle bevegelse av molekyler som utgjør atmosfæren. Jo raskere de beveger seg, desto mer øker temperaturen. Et termometer bør ikke plasseres i direkte sol, fordi det vil forvride resultatene.

Bruk

Temperaturprognoser er viktige for landbruksindustrien og verktøy. Bønder er avhengige av været for avling suksess: når å plante og når å høste avlingen. Også bruksområder kan bruke denne informasjonen til å bestemme etterspørselen på tjenester som skal komme. Folk bruker værvarselet og temperaturprognosen i hverdagen for å planlegge dagen, inkludert hva de skal ha på seg. Meteorologer bruker termometre samt andre instrumenter for å bestemme lufttrykk, vindhastighet og nedbør, for å forutsi været.

Værprognoser

Værprognoser er bare bruk av vitenskapelige instrumenter for å forutsi været. Disse instrumentene inkluderer termometer, trendkunnskap av eksperter, barometer og matematiske prognosemodeller. Forecasters måle barometertrykk, temperatur og atmosfæriske data og kombinere denne informasjonen for å forutsi værvarselet. De fleste værmeldinger kan stole på inntil 5 dager i fremtiden. Utover det kan atmosfæriske forhold ikke leses med sikkerhet.