Hvordan identifisere blomster ved deres blader

 

1.

Bli kjent med typer blomstrende planter i ditt område ved å snakke med botanikere eller bla gjennom en feltguide. Ikke alle planter vokser i alle forhold og geografiske områder, og vet hva slags blomstrende planter som kan forvente kan hjelpe deg med identifisering.

2.

Lær terminologi av blader ved å konsultere en feltet guide eller botanikk lærebok, som finnes i de fleste biblioteker. Unøyaktige eller uklare notater kan forårsake forvirring, så du må bruke riktige etiketter når du beskriver blader. For eksempel, hva vi tenker på som å være blad av en plante kalles 'bladet', som festes til stammen gjennom 'petiole' eller stilk. Kanten på bladet refereres til som 'margin' og spissen er 'apex'.

3.

Bestem om blomstringsanlegget har sammensatte blader eller enkle blader og lage et notat av dette. Enkle blader består av bare ett bladblad, mens sammensatte blader er delt inn i brosjyrer, som alle deler samme blader. En enkel måte å fortelle forskjellen på er at et enkelt blad har en petiole med en knopp i bunnen, mens brosjyrer ikke gjør det.

4. Ta notater om observasjoner du har angående bladbladene. Legg merke til deres størrelse, form, farge, antall, plassering og om de har glatte, tannede eller lobede marginer.

5.

Legg merke til hvordan petioles er festet til stangen av planten. Skriv ned om bladene er anbrakt mot hverandre på stammen, eller om de er alternative.

6.

Tegn en rask skisse av planten. Denne skissen trenger ikke å være kunstnerisk, men det må være ganske nøyaktig med hensyn til formen, størrelsen og plasseringen av bladene på planten.

7.

Bruk en identifikasjonsnøkkel og feltnotatene du har tatt for å bestemme typen blomstringsanlegg. En identifiseringsnøkkel finnes i de fleste feltguider.

Tips og advarsler

  • Ta et bilde av en plante, i tillegg til å lage detaljerte notater, kan Hjelp ved senere identifikasjon.
  • Ikke fjern planter fra deres opprinnelige miljø.
  • Mange planter blir lettere å identifisere av sine blomster. Blomsterfeltguider er generelt organisert av farge, og amatør botanister i alle aldre kan normalt gjøre identifikasjon ganske raskt. Mange naturelskere har en vanskeligere tid når det gjelder å identifisere blomstrende planter når de ikke er i blomst. Blomstrende planter kan identifiseres av blader og blomster, selv om dette tar litt mer tålmodighet og hensyn. Kunnskap om ulike typer, former og organisering av blader blir viktigere i fravær av blomster.