Hvordan skrive en kort profil for nyhetsbrev

 

1.

Begynn med en anekdote om personen du profilerer som gjelder nyhetsbrevet. For eksempel, hvis du profilerer en berømt forfatter som en gang bodde i nabolaget ditt, be om en historie som angår forfatterens tid i nabolaget ditt. Dette skaper et felles utgangspunkt mellom leseren og profilens emne umiddelbart .

2.

Skriv om hvorfor motivet blir profilert. Er det en spesiell hendelse som skjer som gjør personen spesielt relevant? Er det en historisk eller sosial sammenheng? Det er mange måter noen kan være interessante på, men det må være en spesiell grunn til at hun eller han er valgt for å bli profilert i nyhetsbrevet.

3.

Inkluder anførselstegn fra profilfag. Se etter unike eller innsiktige sitater som kaster nytt lys på konteksten til nyhetsbrevet ditt. For eksempel, hvis du profilerer en alumnus på skolen din, kan du kanskje spørre om hans eller hennes mest interessante historier. Det viktigste er å levere informasjon som leserne dine ellers ikke ville ha kjent.

4.

Spør andre relaterte personer for deres meninger og sitat dem. Finn ut om de har noen spesifikke historier eller meninger å dele om profilemnet ditt. Ideelt sett vil dette kaste lys både på emnet og på det generelle temaet for nyhetsbrevet ditt.

5.

Ta bilder av motivet ditt. Prøv å ta bildet selv eller ordne å få noen til å ta bildet spesielt for nyhetsbrevet. Et uformelt, vennlig skudd som på en eller annen måte angår nyhetsbrevet, er å foretrekke for et formelt lagerfoto.

6.

Slutt med en konklusjon som knytter sammen elementene i profilen din --- forholdet til emnet ditt med nyhetsbrevet, emnets egne sitater og anførselstegnene til andre om emnet. Legg til dine egne tanker.

Nyhetsbrev er gode måter å formidle informasjon og utvikling på et smalt emne. Formatet er ideelt for skoler, høgskoler, bedrifter og nabolag. Skrive for nyhetsbrev er givende fordi du vanligvis vil skrive til en gruppe likeverdige mennesker. De deler dine interesser, bor i samme område eller kanskje gikk til samme skole. Så det er mye felles grunnlag. Nyhetsbrevprofiler er vanligvis på emner som er av spesiell betydning for disse gruppene av mennesker.