Marine Battery Vs. Deep Cycle Battery

 

Grunnleggende batteridesign

Fire typer batteridesign er bestemt av tykkelsen på blyplater. Mindre kostbare tynne plater gir høyere sveisingskraft. Dyrere tykkere plater har redusert sveivkraft, men vil kjøre annet utstyr lenger. Jo tykkere platene, jo mer batteriet kan tømmes uten skade. Med tommelfingerregel har 'auto' eller 'start' batterier de tynneste platene, og svært dyre (og tyngre) industrielle batterier med dype sykluser har de tykkeste platene. 'Marine' og 'hybrid' batterier har platetykkelser et sted i midten.

Marine batterier

Generelt har et marine batteri tykkere plater enn bilbatteri, og dermed mindre kraft, men lengre reserve kapasitet. En kraftigere marine batteriplate har et større område, men lik tykkelse. Et typisk marint batteri kan slippes ut til 20 prosent. Batterier med jevnere tykkere plater kan merkes med hybrid- eller dype syklusbatterier, og kan slippes ut til 50 prosent før de trenger en kostnad. Disse kan konstrueres nøyaktig det samme som RV-batterier annonsert som dyp syklus eller 'langvarig.'

Dypsyklusbatterier

Dyp syklus får navnet sitt fra evnen til å bli utladet til 80 prosent (dypt syklet) gjentatte ganger uten å skade batteriet. Ekte dypsyklusbatterier har de tykkeste platene og brukes primært i industrielle applikasjoner for sikkerhetskopiering, eller til solkraftverk, hvor utvidede utladetider er viktigst. Det er ikke noe problem å bruke et dyp syklusbatteri for å dreie en motor, men den bør ha en ampere time rating minst 20 prosent over det som anbefales for å starte den aktuelle motoren.

The Marine Problem

For å sitere David Pasco I 'Båtbatteri-grunnleggende', et Internett-informasjonsark, 'Den vanlige årsaken til at båtbatterier er døde, skyldes at du har feil type, størrelse eller kvalitet for å oppfylle fartøyets krav. Virkelig gode batterier er dyre, og det er få båtbyggere som gir gode batterier med nye fartøyer; Normalt er kvaliteten minimal, mengden strømmangel utilstrekkelig og typen dårlig egnet. 'Så selv om det i en ny båt med et nytt batteri, er det mulig å oppgradere til et batteri av høyere kvalitet.

Velge et batteri

Valg av batteri for marint bruk bør avhenge av spesifikasjonene i stedet for hvordan det markedsføres. Ampere timetall er den vanligste spesifikasjonen og beregnes ved å multiplisere strømmen i ampere etter tiden i timer som strømmen vil strømme. Kaldspenningsstyrke (CCA) angir maksimal startstrøm, batteriet vil sørge for i 30 sekunder ved 0 grader Fahrenheit. Reservekapasiteten forteller hvor lenge et batteri støt vil produsere et bestemt strømnivå før du trenger en ladning. Disse spesifikasjonene er de samme for alle batterier , som bør velges med tanke på motorens start og reservekraftsbehov. Begrepene 'marine' og 'dyp syklus' gir ofte markedsføringsinformasjon for batterier i stedet for spesifikasjoner for bruk. En båtforhandler vil selge et marinebatteri til en lystbåt for både å starte en motor og betjene ekstrautstyr når motoren ikke kjører. Teknisk sett er en dyp syklus et industrielt batteri som brukes til strømforsyning, for eksempel telefonkontakter i tilfelle strømbrudd. Noen produsenter har sluttet seg til navnene sammen for å bare bety et batteri som varer lenger.