Hvordan bruke skygging for å gjøre tegninger mer realistiske

 

1.

Finn et enkelt element som skal brukes som modell for tegningen. Et element med en enkel geometrisk form vil gjøre. Du kan bruke en ball, en kjegle, en sylinder eller en lignende gjenstand. For denne illustrasjonen vil vi bruke en terning.

2.

Plasser elementet du bruker som en modell for tegning på et bord, og skinn et lys på det for å overdrive skyggene. Du vil ikke alltid bruke spotlight når du bruker skyggelegging, men når du lærer å bruke skygging, gjør dette tipset lettere å finne skygger.

3.

Tegn den enkle oversikten over formen på papiret ditt. Også trekk oversikten over skyggen din og alle andre linjer som er kastet av lyset på varen din.

4.

Start med den mørkeste skyggen som er kastet på eller av din bilde, og farg det inn ved hjelp av blyanten din. Dette vil mest sannsynlig være den mørkeste delen av tegningen din. Trykk blyanten fast på siden for å gjøre skyggen mørk. Du kan bruke en myk tegne blyant for å gjøre skyggen enda mørkere.

5.

Farge i det andre mørkeste området ved hjelp av blyanten din. Varier kraften som du trekker med for å gjøre skyggelyseren lettere hvis det er variasjoner av lys og mørke i delen du skygger. Bruk fingeren eller en blunt stub for å gjøre overgangene fra lys til mørkere jevnere.

6.

Fortsett å fargelegge og blande de forskjellige områdene i tegningen, ved å bruke viskelæret til lyse områder hvis du går for mørkt. Bruk din viskelær for å rydde opp feil og lyse de stedene hvor lyset møter bildet.

Tips og advarsler

  • Fortsett å øve tegningen til du er fornøyd med tegningene dine.
  • Når du blir mer erfaren, bruk mer intrikate elementer for din modell.
  • Etter å ha lært å tegne skapninger, elementer og personer som bruker enkel linjetegning, er neste trinn å lære å gjøre tegningen mer realistisk. Ved å bruke skygge i tegningene dine, legger du til kontur og dimensjon til tegningene dine, noe som gir livet til kunstverket ditt. For å lære hvordan du bruker skygging for å gjøre tegningene realistiske, følg instruksjonene nedenfor.