Hvordan finne litterær agent for fiksjon

 

1.

Fullfør romanen din. Den raskeste måten å tjene et sted på svartelisten i den litterære agenten verden er å spørre uferdige romaner. Du må ha et komplett manuskript utarbeidet før du spør om en fiksjons roman. Hvis du sender forespørselsbrev til agenter tidlig, er det en god sjanse for at materialet ditt vil bli forespurt. Du har muligheten til å varsle agenten om at arbeidet ditt ikke er ferdig eller at agenten venter på at du skal fullføre utkastet.

2.

Finn beta lesere. Etter at du har lest din roman flere ganger, begynner du å se på feil som plotthull, stavemåte og det tegnet på side 124 hvis navn mystisk endret seg. Spør en venn eller slektning om å lese din roman og la dem få vite at du liker total ærlighet. Hvis du føler deg komfortabel, bli med på et nettbasert skriftlig fellesskap og finn en beta-leser eller kritikpartner.

3. < / p>

Skriv et spørrebrev. Spørringsbrevet er omtrent 250 til 300 ord og oppsummerer roman- og bakgrunnsinformasjon. Brevet må koble leseren fordi det er din eneste sjanse til å få en forespørsel om materiale. Forespørsler skal skrives i tredje person. Skriv flere utkast og la andre se på det for å sikre at det er interessant og uten feil.

4.

Forskning litterære agenter og lage en liste. Bare fordi du er roman er fiksjon, betyr det ikke at det appellerer til alle agenter som representerer fiksjon. Besøk nettsteder som er dedikert til å gi informasjon om litterære agenter og sjangrene de representerer, for eksempel QueryTracker og Agent Query (se ressurser). Bekreft at agenter på listen din er legitime og anerkjente agenter. Unngå å gjøre planer om å spørre flere agenter på samme byrå samtidig som det er frowned upon.

5.

Send ut forespørselsbokstaver. Sørg for at du vurderer retningslinjer for agent før du sender forespørselen. Ønsker agenten prøveeksempler, eller foretrekker han en sendt innlevering? Din evne til å følge opprinnelige retningslinjer gir agenter et glimt på hvordan du jobber. Videre, unngå å sende ut flere spørringer samtidig. Send inn arbeidet ditt i små batcher hvis du må endre søket eller revurdere arbeidet ditt. Hvis en agent ber om et delvis eller fullt manuskript, send det så snart som mulig.

6.

Snakk med agenter. Hvis en agent blir forelsket i arbeidet ditt, vil hun be om å snakke med deg. Still spørsmål om revisjonsprosessen og provisjonsrenten. Be om en uke å la andre agenter få vite om hun utvider et tilbud om representasjon.

Du har brukt de siste månedene til å skrive og polere romanen din. Du vil se arbeidet ditt på hyllene til lokale bokhandlere i tillegg til landsomfattende kjeder. Selvutgivelse er et alternativ som er tilgjengelig for alle forfattere, men de fleste drar nytte av hjelp av en agent. Litterære agenter arbeider hardt for å få romanen din i hendene på utgivere. Landing av en litterær agent kan være en vanskelig prosess, så det er viktig å vite trinn for å finne en.