Hvordan male en akvarell: ATMOSFÆRE

 

1.

en. Atmosfæren består av forgrunnen, en mellomgrunn og en bakgrunn som kalles 'bildeplaner.' Hvert av 'bildeplanene' håndteres annerledes.

2.

2. Når gjenstander går ned i dybden (eller inn i maleriet) blir lysverdiene mørkere, og mørke verdier blir lettere, noe som skaper reduksjon av verdier helt.

3.

3. For å oppnå dybde, blir lyse farger malt gradvis mørkere og kjøligere. Skyggefarger er malt gradvis lettere, så vel som blåaktig.

4.

4. Det er lite, hvis noe, faktisk 'hvitt' i et landskap. Hvite gjenstander, hvis noen, ligger svært nær betrakteren i forgrunnen av maleriet.

5.

5. Landskapsmalere maler en lett vask over hele overflaten som tjener som 'hvit'. Denne lette vasken kan være VARM (rå sienna) eller COOL (koboltblå), avhengig av emnet. Senere kan hvit maling brukes til å trekke ut små detaljer i forgrunnen.

6.

6. Søk etter subtile skift fra varme til kjølige og vær modige om å male dem.

7.

7. Legg vekt på den generelle gesten til brede masser.

8.

8. Hvilken plass, avstand og atmosfære gjør det til et fag er like viktig som selve emnet. Legg merke til hvordan utseendet til et emne (barn) endres etter hvert som lyset endres.

9.

9. Ved å sammenligne forskjellige områder av sammensetningen, vil farger avsløre seg selv.

10.

10. Revel i maleriet!

La oss antar at du ønsker å male et landskap. Du setter opp forsyninger utendørs og begynner å male. På en todimensjonal overflate ønsker du å skape følelsen av dybde, avstand og atmosfære (luft) som eksisterer i tre- dimensjonal virkelighet.
Her er noen poeng som vil lede deg.