Hvordan male i Navajo-stilen

 

1.

Anerkjenn og bruk de mange symbolene som er felles for Navajo-malerier, inkludert linjetegninger av ørken- og prærdyr, stamme medlemmer, moder jord, farhimmel, sirkler, fjær, piler og dristige balansert mønstre.

2.

Forskning og forstå de mange tegnene fra Navajo folkeslag for å hjelpe deg med ditt valg av karakter.

3.

Bruk farger som rød, blå, brun og hvit i forskjellige farger for å fange Navajos-stilen i arbeidet ditt. Navajo har en farge for hver av de fire hovedkompassretningene: svart representerer nord, hvit øst, sør er blå og vest er gul. De røde og brune legger til en jordlighet i disse hovedfargene.

4.

Innse at de fleste Navajo-malerier tjener en hensikt som å huske et stykke historie eller en fortelling av en myte. Det er viktig at maleriet gir mening og har retning i stedet for å være et samling av Navajo-farger og symboler.

5.

Øv oljemaleriet ved å tegne det som en skisse eller en sandmaleri først. I et sandmaleri farges fargen sakte på plass. Denne handlingen vil hjelpe deg med å sette deg i et rolig fokusert tankegang hvor du kan sette pris på Navajo-kulturen enda bedre.

6. Besøk et vestlig kunstmuseum for å se etter eksempler på Navajo kunst ( som også er i klær, tepper og keramikk) for å bli godt kjent med linjene og nyanser av kunstformen.

7.

Forstå at Navajos tror på balanse og harmoni og at du bør gjenspeile dette når du prøver å etterligne deres kreative stil.

Navajo er den største innfødte amerikanske stammen i Amerika i dag. Innflytelsen av deres kultur sprer seg over mange stater og deres kunstverk om oljemaleri eller sandmaleri er kjent. Å skape et oljemaleri i Navajo-stilen handler om å forstå Navajo-kulturen og farge- og symbolpreferansen til gruppen. Nedenfor er bare noen få ideer som kan hjelpe deg med å lære å male i Navajo-stilen.