Hvordan skrive en oversikt for en bokminner

 

1.

Undersøk emnet i memoaren. Hvis det ikke handler om personen som skriver boken, må det gjøres omfattende forskning om personen og ideene som skrives om. Lag noen notater om emnet som skal skrives om. Begrens ideene ned fra en hel livshistorie til noen få aspekter av det livet. Bestem hva de mest avgjørende og interessante fasene i historien er, og hvordan de vil bli utdypet. Velg et tema som vil bli en viktig tråd. Ifølge Writer's Digest er mange gode memoarer kjent for å ha et stort tema som folk kan identifisere. Mange populære temaer som finnes i memoarer inkluderer traumatiske hendelser, familie, gjenoppretting, kjærlighet, helbredelse, tap, reise eller krig.

2.

Sett opp alle kapitletipsene. Sørg for å tråne hvert hovedtema som er valgt hele veien gjennom. Det er viktig å ta med tankene tilbake til hovedideen. Leserne vil vite hvorfor de burde være koblet til boken.

3.

Lag en liste over alle tegnene. Skriv ned egenskapene knyttet til disse tegnene. Det er en god praksis å inkludere en sympatisk karakter og en skurk. Ifølge Writer's Digest kan en skurk være en metafor (narkotika, sykdom). Mange memoarer trenger en konflikt for å opprettholde momentum og å holde leserne interessert i hovedpersonens kamp.

4.

Skriv en liste over mulige krokideer. Kroken i memoir-stilen Skriving er åpningssiden eller første kapittel. Det må være interessant nok å holde leseren involvert. Mange memoarer starter ikke kronologisk. De kan åpne med en scene fra fortiden og hoppe over til fremtiden. Dette er en vanlig måte å skape en krok siden historien åpner en kritisk scene fra fortiden.

5.

Skriv hele oversikten som en liste med ekstra plass slik at flere ideer kan legges til om nødvendig . Pass på at listen over tegn, scener og krokideer er i fet skrift og lett å lese. Se dette når skriveprosessen begynner.

Tips og advarsler

  • Skriving tar tid. Anstrengelse og redigering. Hvis boken er fullført, er det viktig å vite at det ikke er ferdig --- enda. Redigering er et annet stadium som må fylles ut. Det er en god ide å få en trustwor Din rådgiver for å redigere arbeidet ditt.
  • Ifølge Barbara Doyden, en litterær agent, er det viktig å forbli helt ærlig i et memoir. Forfattere som blir lyst, har en tendens til å miste troverdighet.
  • Memoarer er bøker som ikke faller under fiksjonskategorien. De kan forholde seg til en bestemt del av en persons liv, men i motsetning til en selvbiografi, lister de ikke et helt kronologisk liv. De kan bare fokusere på en begivenhet eller en ide. Det er lettere å skrive et godt memoar når en oversikt er fullført . Dette bidrar til å holde forfatteren på sporet.