Hvordan selge arkivfotografi

 

1.

Start med å gå gjennom porteføljen din og plukke ut noen av dine beste fotografier, de som du tror ville være de beste representasjonene til et 'konsept'. Arkivfotografier er konseptdrevne; det vil si når en kjøper er på utkikk etter det perfekte bildet for å illustrere en nettside, bok eller tidsskriftartikkel, søker de ut fra et tema eller en ide.

2.

Bookmark these to nettsteder: http: //www.istockphoto.comhttp: //www.stockxpert.comBoth er arkiv arkiveringsnettsteder som tillater kjøp av lagerfotografier fra hverdagsfotografer og profesjonelle fagfolk. Det er heller ikke for vanskelig å bli akseptert, og begge tilbyr levende og hjelpsomme fotografers samfunn.

3.

Bla gjennom arkivene til hver av disse to lagerfotografiene, og fokuser spesielt på hvilke søkeord du tror kan gjelde for fotografiene du har valgt som ditt beste. Sammenlign bildene på hvert nettsted til din egen. Faller bildene dine i samme retningslinjer som de fleste av lagerbildene du ser? En funksjon som lager lager fotografering bortsett fra nyheter eller kunstfotografering, er det bruk av ekstremt enkle bakgrunner, som tjener til å markere et enkelt emne.

4.

Omvurder bildevalgene dine basert på hva du ser som beste lagerbilder som er oppført på hver av disse to nettstedene. Gå ut og skyt litt mer hvis du trenger, eller bruk Photoshop til å rydde opp noen av bildene. Du kan til og med fjerne bakgrunn i Photoshop eller GIMP for et renere bilde, hvis du er opplevd med bilderedigering.

5.

Fyll ut søknadene for istockph oto.com og stockxpert.com. Stock.xpert er lettere å få tilgang til, men vær forberedt på å gi noen bilder av deg gratis på deres gratis arkivwebside, stock.xchng, mens du begynner å bygge et navn for deg selv som lagerfotograf. Istockphoto.com er vanskeligere å bli akseptert i, men ikke så vanskelig som slike karrierefotografiske tjenester som Getty Images. Hvis du har en god forståelse av fotografering, litt utholdenhet og et anstendig digitalkamera, bør du ikke ha problemer.

Tips og advarsler

  • Gi noen av bildene dine gratis, som du kan gjøre på både istockphoto.com og stock.xchng, er en fin måte å bygge ditt navn på som fotograf. Du kan til og med få kunder som betaler deg mye høyere rente enn hva som er Vanligvis tilbys gjennom disse bildene i fotografering.
  • Vær oppmerksom på at når du selger lagerfotografier, trenger du en modellutgave fra enhver person hvis ansikt er vist på et av bildene dine. Fordi du tjener penger på bildet , en modellutgave er nødvendig for å beskytte deg mot rettslige handlinger. Et eksempel på et modellutgivelsesskjema er tilgjengelig via nettstedet istockphoto.com.
  • Selge lagerfotografering på nettet kan være en fin måte for en ny fotograf å bygge et navn for seg selv. Ved å legge til litt monetære insentiv oppfordres fotografen til å fortsette å skyte og prøve innovative måter å nå kjøpere på. Det er to websamfunn som tillater fotografer å selge sitt arbeid online til anstendig priser uten å måtte gjennomgå en lang og vanskelig søknadsprosess. Slik bruker du disse nettstedene til å selge bildene dine online.