Slik bruker du Pasteller på lerret

 

Samle materialer

1.

Bestem hvilken type pastell - kritt eller olje du planlegger å bruke. Velg type pastell du er mer kjent eller komfortabel med. Myke eller kritt pasteller ligner på hva barn trekker med på fortauet. Oljepasteller har blitt svært populære blant profesjonelle artister, og anses å være enklere og mer fleksible å jobbe med enn sine krittmodeller.

2.

Søk etter riktig type lerret på en kunstforsyningsbutikk. Se etter pre-primerduker, da denne typen fungerer spesielt godt med enten olje- eller krittpastell. Pasteller plassert på lerret som har en akrylbasert gesso eller glans, har en tendens til å gni rett og vil ikke holde seg til lerretet. Begge pastellene krever også et lerret med en viss mengde 'tann' for å holde seg til en overflate. Den 'tann' eller tekstur av lerretet, holder faktisk fargen på plass. Pasteller kan være flotte på papir, men de er enda mer forbedret på lerret.

3.

Lær de forskjellige metodene for å bruke kritt- og oljepasteller på lerret. De er noe annerledes enn på papir.

Arbeid med kritt eller myke pasteller

1.

Velg en teknikk du er komfortabel med, for eksempel sprøyting med vann, fukting lerret eller børsting. Disse metodene kan gjøres så våte på våt eller våt måte i tørre teknikker.

2.

Oppnå sprøyteanordningen ved å bruke en sprøyteflaske fylt med vann som gir en fin tåke. Bland med pastellene på lerretet med fingrene. Du kan også skifte denne prosessen ved å bruke pastell på tørr lerret først og deretter sprøyte vannet og flekker. Våt lerretet ditt og trekk på det våte området med en myk pastell. Fortsett å gå over de valgte delene trukket på lerretet med en våt eller tørr børste. Forsøk med krittpastellene ved å blande overflødig støv i vann, dyppe i en tørr børste og på et tørt lerret.

3.

Fullfør myk pastell på lerret ved å sprøyte med fikserende når maleriet er grundig tørt. For å gi maleriet stadig mer beskyttelse, bruk en spray lakk, tilgjengelig fra en hvilken som helst kunstleverandør. Dette vil gi din maleri varig makt.

Arbeid med oljepasteller

1.

Lag et maleri med oljepasteller. Oljepasteller har blitt svært populære blant profesjonelle kunstnere og er lettere og fleksible å jobbe med enn sine krittmodeller. De har også blitt et alternativ til tradisjonelle oljemaling. Resultatene blir fargestifter blandet med oljemaling. Derfor vil de jobbe flott på samme type lerret som deres kalkholdige kolleger.

2.

Utvik oljepasteller for å oppføre seg mer som oljemaling ved å legge linolje. Dette gir deg samme tekniske kontroll som om du maler oljer med ulike børster. Når du er ferdig med maleriet, la det tørke i 4 til 6 uker.

3.

Følg 4 til 6 ukers tørketrinn på oljepastel på lærreds mesterverk ved å bruke fire lette jakker av et fikseringsmiddel. La hver kappe tørke grundig før du legger på ytterlaget.

Fullfør når de fire lagene av fikseringslagene er grundig tørre, ved å sprøyte maleriet med fire strøk lakk. La malingen tørke grundig mellom hver lakk. Ved å følge denne prosessen kan det ikke være nødvendig å ramme arbeidet under glass.

Tips og advarsler

  • Arbeid på en vertikal overflate, for eksempel en staffel , slik at ditt krittstøv faller til gulvet i stedet for på deg. Dette vil spare deg for å blåse løs støv av kunstverket.
  • Vannmetoden kan markere den myke pastellfargen på kunstverket ditt betydelig.
  • Kjøp de dyreste oljepastellene. Jo bedre klasse, jo mer pigment og mindre fyllmiddel du får, og dermed gir deg mer dekning og mer farge.
  • Kalkpreker er tilgjengelig i blyantform for lettere kontroll og mindre støv.
  • Myke / kritt pastell kunstverk varer lenger hvis innrammet bak glass når de blir utstilt. Selv med et lakkbelegg, er dette mediet fortsatt skjøre enn akryl-, olje-pastell- eller oljemaleri.
  • Hvis du bruker noen av de våte teknikkene mens du jobber med myke pasteller, husk at lerretet blir våtere lengre og trenger lengre tid å tørke.
  • Oljepasteller kan være svært kostbare, enda mer enn akryl eller oljemaling.
  • Bli eventyrlystne når du arbeider med pasteller. Selv om pasteller på papir kan være normen, kan andre medier, som pastell, også brukes. Oppnå en fordel ved å følge nye og enkle prosedyrer for bruk av lerret i stedet for papir. Kunsten din vil bli mer holdbar, ettersom lerret kan klare seg bedre med hårdere behandling enn papir. Følg disse retningslinjene og lag et maleri med pasteller på lerret.