Hvordan lage en betong båt float

 

1.

Kjøp en planbok for ferrosementbåter. Selv om det lokale biblioteket ditt kan ha bøker om emnet, må du ha en egen planbok som du kan skrive eller tegne inn. Din lokale bokhandel kan ha --- eller kunne bestille --- en ferro- sement båtplanbok.

En annen kilde til planbøker er Hartley og Brooks (hartley-boats.com/). Medlemmer av Naval Architects and Marine Engineers, firmaet er kjent for sin ferro- sement båt design.

Betong båter kalles 'ferrosement' båter på grunn av deres konstruksjon fra sement --- betong uten stein eller andre aggregater --- som er lagt opp over nett og rebar laget av jernholdig metall, som stål.

2.

Legg vekten på alt materialet som er utkalt i båten du velger, pluss vekten av maling og primer, styrings- og kraftsystemer og eventuelle skapninger som du foreslår å legge til. Del det totale med antall kubikkfot (lengde ganger bredde ganger støpt dybde) i båten din for å bestemme båtenes vekt per kubikkfot.

Siden du eventuelt kan bruke båten din i vann av noe tetthet, bygg det for vannet som sannsynligvis støtter det. Ferskvann veier 62,4 lbs. per kubikkfot. Dette betyr at hver kubikkfot av båten må veie mindre enn 62,4 lbs.

For å bestemme hvor mye av båten din vil være over vannet (kalt 'fribord'), divider dette resultatet med 62.4. Resultatet representerer prosentandelen av båtens hull som vil sitte under vannlinjen. Hvis båten din veier 30 kg pr. Kubikk, deler 30 med 62,4. Resultatet 48.07 betyr at ca 48 prosent av skroget ditt vil sitte under vannlinjen.

3.

Klipp stålstangen med huggesagen til lengden som kreves i båtbyggingsplanen. Monter stålstangmatrisen med ledninger i henhold til planen.

4.

Kut trådnettet med tinnskruer for å passe over sperren. Fest nettverket til sperren med ledninger.

5. Bland sementet i henhold til produsentens s retninger og 'lagre' sementet på rebar / wire mesh matrisen for hånd til tykkelsen spesifisert av båten planen. (Bruk sementet i hånden bidrar til å forhindre hulrom når det herdes.)

Nivå overflaten med en håndkvern når sementet har satt helt, pass på at du ikke 'tynner ut' tykkelsen på skroget. Seal betongen, innvendig og utvendig, med marine epoxy primer og maling.

6.

Legg til styrings- og kraftsystemer, seter og andre 'komfortfunksjoner'.

Tips og advarsler

  • Planer for en båt vil inneholde informasjon som lengde, stråle (bredde) og støpt dybde --- dybden på den ferdige båten, slik at for krumning av skroget mellom sidene og kjølen (ryggraden på båten).
  • Ferrosementbåter, som enhver båt hvor skroget fungerer som sin egen støtteramme, utgjør en fare for sprekk hvis drevet på bakken eller på stein eller rev.
  • Dette prosjektet omfatter bruk av både hånd- og kraftverktøy i kutting, hugging og sliping av en rekke materialer. Det innebærer også bruk av epoksy malinger og en rekke byggematerialer. Bruk verneutstyr som briller, hansker, lange ermer og lange bukser, og følg passende sikkerhetsprinsipper.
  • Archimedes '-prinsippet sier at for en båt å flyte må vannet som er forskjøvet av båten, veie mer enn båten. Det betyr at en betongbåt som veier tre tonn, må forskyve mer enn tre tonn vann. mengden vann båten din trenger for å forskyve, bruk litt enkel multiplikasjon og deling, samt noen fakta om å bygge en betongbåt, og deretter begynne å bygge.