Effektene av oksygen på bakteriell vekst

 

Hva er bakterier?

Bakterier er små organismer som består av en enkelt celle og kan kun ses under et mikroskop. Enchanted Learning forklarer at det finnes flere forskjellige typer bakterier: baciller, som er stangformet; kokker, som er runde; og de spiralformede spirillene. Det er også forskjellige kategorier av bakterier. Bakterier vokser raskt og finnes i kolonier, som kan eksistere omtrent overalt på jorden.

Aerobes

Aerobic bakterier, også referert til som 'aerobes', foretrekker å vokse i miljøer som inneholder minst 5 prosent oksygen. De trives i forfall av saken og jord og skiller ut plantenæringsstoffer som fosfor, magnesium og nitrogen. University of Illinois Extension rapporterer at dersom oksygenivåer dyppes under 5 prosent, dør alle aerobe kolonier.

Ingen oksygen --- Vennligst

University of South Carolina Biomedical Sciences forklarer at i motsetning til aerobes, foretrekker strengere anaerober ikke å lever i oksygenholdige miljøer. Faktisk må strenge anaerobe dyrkes i kontrollerte omgivelser hvor det ikke er absolutt noen sjanse for at oksygen vil trenge inn i kolonien.

In-Betweens

In-Betweens er en gruppe bakterier som kalles 'fakultative aerobes , 'som ikke ser ut til å tenke uansett om oksygen er tilstede i miljøet. Humane celler og gjærceller er eksempler på fakultative aerobes. Ifølge Economic Expert.com kan fakultative aerobes bruke tilstedeværelsen av oksygen til sin fordel når det gjelder vekst, men hvis det ikke er oksygen rundt, kan de også finne andre metoder for overlevelse.

Aerotolerantene

Ifølge Til Ohio State University-Mansfield, aerotolerante anaerober er en annen gruppe bakterier upåvirket av oksygen. Selv om aerotolerante anaerober ikke er i stand til å bruke oksygen for vekst, er de heller ikke skremt av det. Oksygen er et naturlig element som er avgjørende for alt menneskeliv på jorden, så vel som livene til andre luftpustende pattedyr. Men det er noen levende ting på jorden, inkludert noen organismer, som anser oksygen å være fienden. Mens noen former for bakterier trenger litt oksygen til å vokse, kan andre ikke vokse dersom oksygen er til stede.