Kjemikalier i filmbehandling

  En prosessering av kjemikalier brukes til å behandle fotografisk film. Disse kjemikaliene arbeider for å skape et bilde på filmen og eliminere filmens lysfølsomhet, slik at bildet kan bevares. En serie med kjemikalier kreves for en typisk svart og hvit fotoprosess. Fargefotografi bruker en lignende prosess med noen ekstra kjemikalier, fordi fargelag består av flere lysfølsomme lag for å fange fargevalg.

Utvikler

Svart / hvitt fotografisk film er belagt med en lysfølsom emulsjon som inneholder sølvforbindelser. Disse forbindelsene endrer sin kjemiske struktur når de eksponeres til lys, slik at emulsjonen kan ta et bilde. En løsning som kalles fotografisk utvikler, som består av en natriumsulfittløsning, forårsaker sølv som ble utsatt for lys for å slå en mørk farge, med mørket knyttet til hvor mye lys som ble mottatt. Dette skaper et fotografisk negativt.

Stopp Bath

Reaksjonen mellom filmemulsjonen og utvikleren fortsetter til hele emulsjonen har reagert og den negative svinger komp letitt svart. For å forhindre dette, brukes et stoppbad. Består hovedsakelig av eddiksyre, en vanlig organisk forbindelse funnet i eddik, stopper stoppbadet reaksjonen mellom utvikleren og emulsjonen, og opprettholder tilstanden til den negative.

Fixer

Selv om stoppbadet stopper utvikleren reaksjon, er filmen fortsatt følsom for lys. Ekstra eksponering for lys vil forårsake ytterligere reaksjoner av sølv i emulsjonen, ødelegge det negative. Fixer brukes på det negative for å fjerne gjenværende sølv. Fixer består av en løsning av natriumtiosulfat, aluminiumdodekahydrat og flere andre kjemikalier. Når filmen har blitt behandlet med fixer, er den ikke lenger følsom overfor lys.

Vaskere, rengjøringsmidler, flekkfjernere

Etter at behandlingen er fullført, behandles negativer ofte med rengjøringsmidler. Disse rengjøringsmidler fjerner spor av fotoutviklende kjemikalier og hindrer vannflater på negativene. Blant de vanligste er Kodak Photo-Flo, som inneholder propylenglykol, og Kodak Hypo Clean, en blanding av natriumsulfitt, natriummetabisulfitt, natriumcitrat og EDTA.