Slik bruker du forkortelse for perspektiv

 

Bruke Foreshortening

1.

Bestem om du skal bruke forkortelse når du tegner. Jo mer forskjellig at vinkelen er for det nye bildet av tegnet, desto mer sannsynlig at du må bruke forkortelse.

2.

Åpne et bilde av karakteren din med en frontal view.

3.

Tegn horisontale linjer som strekker seg fra forskjellige deler av tegnsiden på fronten. Enhver del av kroppen som er tydelig, bør ha linjer trukket som strekker seg fra den. Tegn linjer som strekker seg fra toppen av hodet, pannen, øyenbrynene, smellet, øynene, munnen, haken, skuldrene, albuene, midjen, skjørtet, knærne, anklene og bunnen av føttene.

4.

Skriv karakteren på nytt ved hjelp av de horisontale linjene.

5.

Slett profilkarakteren og det horisontale retningslinjer.

Tips og advarsler

  • Hvis du har det vanskelig å tegne en bøyd arm eller et ben i forhold til en rett arm eller et ben, prøv å tegne den delen av armen eller benet som peker i en annen retning separat. For eksempel, hvis en tegnes arm er bøyd og bare underarmen har flyttet, prøv å tegne underarmen separat. Derefter kan du rotere bildet av underarmen og bruke forkorting for å få proporsjonene av underarmen til høyre. Gjør det samme for andre lemmer til du blir så rett.
  • Unngå å tegne det samme tegnet uten å bruke forkortelse, med mindre du virkelig har erfaring med å tegne proporsjonale bilder.
  • Når et tegn er tegnet, vil kunstneren sannsynligvis ønske å omdrage denne karakteren. Når denne karakteren omformes, blir kunstneren imidlertid raskt bekymret for om den nye karakteren har samme proporsjoner som den gamle karakteren. Dette er spesielt et problem når du tegner et tegn fra forskjellige vinkler. For eksempel, hvis en kunstner ønsker å tegne et tegn fra en sidevisning og den opprinnelige karakteren ble trukket fra en profilvisning, vil tegnet se urealistisk ut om hver del av kroppen ikke er den riktige proporsjonen. For å sikre at profilen versjonen av tegnet har samme proporsjoner som tegningens sidevisning, en kunstner kan bruke en teknikk som kalles forkorting.