Vanlige solenergiproblemer

 

Kostnad

Selv om sollyset ikke koster noe, er komponentene nødvendige for å samle og lagre solens energikilde betydelige utgifter. For eksempel inneholder solceller som brukes til å transformere sollys til elektrisitet, avanserte kretser av dyre materialer. ved National Renewable Energy Laboratory forutser at produksjonskostnadene for solpaneler vil redusere i fremtiden.

Geografi

Noen deler av USA har rikelig med sollys hele året. Men for de fleste områder i USA er mengden av sollys varierer gjennom året. Områder som mottar høyere enn gjennomsnittlig nedbør, kan være utfordrende å generere tilstrekkelig energi til å gjøre solenergi kostnadseffektiv.

Effektivitet

Effektivitet er den største utfordringen for utbredt adopsjon av solenergi. I teorien konverterer fotovoltaiske celler som opererer ved maksimal effektivitet kun 32,3 prosent sollys til elektrisitet. De fleste celler på markedet i dag oppnår mindre enn halvparten av det. Selv om solenergi funksjoner fremtredende i media rapporter om 'grønne' energikilder, leverer det mindre enn 1 prosent av kraften som brukes i USA. Årsakene til dette innebærer både økonomiske og geografiske problemer.