Hvordan lage en designer s portefølje

 

1.

Hvor mye arbeid bør du inkludere? Mange designere spør hva riktig antall design var riktig mengde å sette i en portefølje. En mindre enn den dårlige du vurderer, er alltid et godt svar. Det er klart, men sant, din portefølje er bare like sterk som ditt svakeste stykke. Husk at hvis du skal vise og forklare arbeidet ditt, er 12 arbeidsstykker et godt nummer. Hvis du snakker om hvert brikke for 2 u0026 # x2013; 3 minutter snakker du i 24 til 36 minutter. De fleste intervjuer er planlagt å vare en halv time. Hvis du bare har 10 stykker godt arbeid, bare ta med dem.

2.

Hvilken størrelse portefølje skal du bruke? Du trenger en portefølje stor nok til å holde ditt største stykke av arbeid. Men hvis det er stort i forhold til de andre stykkene, kan du vurdere å ikke inkludere det eller ha det kopiert til en mindre størrelse. En annen vurdering er hva slags portefølje du vil kjøpe? Vil designene dine monteres om bord eller trenger du en portefølje med ermer? Farge, materiale og pris alle spiller inn i din beslutning også. Å velge for dyrt av et tilfelle kan sende feil signaler og gjøre intervjueren ubehagelig. Det er måter å skille seg ut og så er det måter å skille seg ut.

3.

Dine utskrevne brikker skal være profesjonelle mattet eller arrangert i en porteføljesidehylse. Ikke ta en haug med trykt materiale til et intervju. Det finnes en rekke valgmuligheter for presentasjon, bare vær sikker på hva du velger, passer ditt arbeid og presenterer designarbeidet i sitt beste mulig lys.

4.

Hvilken rekkefølge bør du legger inn arbeidet ditt? Overvej hvordan arbeidet ditt er knyttet til hverandre. Start med sterk og ha en stor finish. Svært som å skrive en historie, det er en begynnelse, en midt og en slutt. Noen av arbeidet ditt vil skape en lull Se også på hva som kan skje hvis de ikke kommer gjennom porteføljen din, de andre delene er sterke nok til å få deg til jobben med BIG FINISH!

p> 5.

Skal du ha en digital portefølje? Med unntak av en animator, kan du mer enn sannsynlig ikke komme forbi med bare en digital portefølje. Så bygg din utskriftsprøveportefølje først, og vurder deretter en digital versjon hvis det passer til ditt kompetanseområde.

Hold din portefølje fleksibel. Endre det etter behov for hvert jobbintervju. Hvis du søker om et firma som designer logoer, så hvis du har logo-arbeid, ta med det. Fjerner en annen form for design som ikke er knyttet til jobben du søker også.

7.

Øvelsen er perfekt. Skriv et skript om arbeidet ditt slik at du har en ide i tankene dine hva du vil si når du blir bedt om å forklare hva de ser. I dette tilfellet vil ikke arbeidet ditt snakke for det selv. IKKE nevne noe negativt. Å være i stand til å kritisere deg selv er ydmyk, men ikke hensiktsmessig i denne innstillingen. En annen form for praksis er et praksisintervju. Selv om du ikke føler at du er egnet for stillingen, ta intervjuet. Det vil være god praksis for stillingen du virkelig ønsker. Noen erfarne designere går på intervjuer en eller to ganger i året bare for å øve sine intervjuevner.

Ikke alle jobber passer for deg. Dette er vanskelig å godta når du er arbeidsløs, men helt sant. Intervjuprosessen er ikke bare for deg å skinne og vise dem hvem du er, men for dem å vise deg hvordan de er også. Spør deg selv om du vil være komfortabel med å jobbe i denne kontoret og med disse menneskene.

En grafikkdesigners portefølje er et viktig verktøy for å finne en jobb. Mens ditt CV kan få deg i døren til et intervju, vil porteføljen få deg til jobben. Opprette en portefølje er noe subjektiv. Du får mange forslag og meninger. Ikke alle av dem vil være konstruktivt. Hold deg til din mening, og du vil finne den rette passformen til en jobb fordi du ikke kompromitterte hva noen andre trodde du kunne være.