Slik bruker du permanente magneter som strømkilde

 

1.

Brett et stykke papp over seg selv, og gjør et kabinett med to åpne ender. Lag fire bretter, skape fire ansikter i rette vinkler med hverandre, med ett ansikt som består av to overlappende ender. Gjør den korteste bredden litt bredere enn magnetene dine, som du må passe innvendig, og kortere enn spiken du planlegger å bruke.

2.

Punkter nøyaktig senter av en papens bredere sider med en søm, piercing hele veien gjennom den andre siden, og la den være der.

3.

Stakk flere magneter sammen på motsatte sider av sømmen i kartongkapslingen, plassering av like mange magneter på hver side av neglen. For ekstra stabilitet, pakk elektrisk tape rundt de to stablene med magneter og neglen, senter dem så godt som mulig for stabilitet, siden du til slutt vil spole nagelen og dermed stablene av magneter.

4 . Wrap ledningen rundt pappet om hundre til tre hundre ganger, og gjør like store bunter på begge sider av spikens ender. Wrap i bare én retning, og gjør viklingene parallelle.

5.

Fest isolasjonen på enden av ledningen med en trådstrimmel, kniv eller sakse og fest de nakne enderne til de to terminalene til lyspæren. Bruk elektrisk tape for å holde ledningene til lampen. Spinn neglen, og se pære lyser opp. Du har skapt elektrisitet ved å kutte magneterne 'linjer med kraft ved å spinne dem over ledningspolene.

En magnet skaper strøm direkte når en elektrisk krets kutter gjennom sine magnetfeltlinjer --- et fenomen som Michael Faraday først merket ved en tilfeldighet under en demonstrasjon i det 19. århundre. Prøv å lage en enkel generator ved hjelp av magneter, wire, en spiker, litt papp og en lyspære. Magnetene spinnes slik at linjene krysser ledningene, og produserer en elektromotorisk kraft.