Staphylococci Vekst

 

Identifikasjon

Staphylococcus er det medisinske uttrykket for et slekt av bakterier. 'Staphyle' er en gresk rot, som betyr 'haug med druer', som beskriver utseendet av bakteriene under et mikroskop. Staphylococci er gram positive bakterier, noe som betyr at deres cellevegger inneholder peptidoglykan, et stoff som tykker celleveggen, gjør det vanskeligere å trenge inn i. De er sfæriske celler med en diameter på 1 mikrometer.

Typer

Det er over 30 typer stafylokokker bakterier. De er delt inn i to grupper, basert på om de har et enzym som kalles koagulase, som forårsaker blodkoagulasjon. De mest beryktede staph-bakteriene er de som forårsaker sykdom ('staph' -infeksjoner) hos mennesker og dyr. Den vanligste typen infeksiøse staph-bakterier er stafylokokker aureus, en koagulase-positiv staph-bakterie. Staphylococcus epidermidis kan også forårsake hudinfeksjoner, selv om den er koagulase-negativ og anses ikke-patogen. Andre typer patogene staph inkluderer saprophiticus, lugdunensis, hemolyticus, warneri, schleiferi og intermedius.

Habitat

Ifølge dr. Melissa Conrad Stoppler fra Medicinenet.com finner vi bakterier på huden eller i nesepassasjer av 20-30 prosent av friske voksne. Dette er deres primære habitat, men de kan også bli funnet hos dyr. Sykehusmiljøer er ofte tilbøyelige til å utvikle seg, og bakteriene overføres ofte via medisinsk utstyr eller IV.

Vekst og utvikling

Staph bakterier multipliseres i klynger. De deler uregelmessig i tre kjeder, den ene på toppen av den andre, og danner en potensielt stor klynge av celler som ligner en haug med druer. Denne 'cluster' veksten er hva som skiller Staphylococcus fra andre patogene bakterier, som streptokokker, som vokser i en lang kjede.

Forebygging / Løsning

Selv om Staph-bakterier ikke alltid er skadelige, bør de patogene stammene unngås ved alle kostnader. Åpne sår bør dekkes og behandles forsiktig med antibiotika for å unngå infeksjon, siden når Staphylococcus aureus kommer i et sår, vil det være sannsynlig at en potensielt farlig infeksjon vil følge. Behandlingen varierer avhengig av infeksjonen. Vanligvis behandles en infeksjon med antibiotika. Noen stammer av staph er imidlertid resistente mot antibiotika (spesielt de som er oppkjøpt på sykehus), og hvis infeksjonen er svært alvorlig, kan det være nødvendig med kirurgisk tømming. Staphylococci bakterier er ganske vanlig, og er blant de mange bakteriene som bor på menneskelig hud. Denne familien av bakterier har noen plagsomme medlemmer, inkludert bakteriene som forårsaker staph-infeksjoner, så vel som den beryktede MRSA-gruppen av antibiotikaresistente bakterier. Å forstå vekstprosessen med staph-bakterier kan gi bedre beskyttelse mot deres potensielle farer.