Hvordan tegne forskjellige kroppstyper

 

Hvordan tegne forskjellige kroppstyper

1.

Hvis du har tatt en tegningsklasse, har du nok brukt litt tid på å tegne den lille bevegelige figuren bestående av varierende treformer . Hensikten var å få innsikt i de typiske proporsjoner av menneskekroppen, for eksempel hvor stor torso er sammenlignet med armer og ben. Før du prøver å gå videre til forskjellige kroppstyper, gå tilbake til denne modellen og eksperimentere med å tegne kroppen i forskjellige posisjoner. Denne praksisen vil også hjelpe deg med å få følelsen av generelle former som kroppsdeler og stillinger tar på seg. Hvis du ikke har tilgang til en slik modell for øvelse, kan du prøve å få en dukke eller en leke som kan fungere som en lignende funksjon. La ansiktet være tomt og ikke forsøk på mye overflate detalj. Fokuser på de grunnleggende figurene.

2.

Når du får en grunnleggende ide om de grunnleggende proporsjonene, kan du gå videre for å legge til små variasjoner. Du vil bli overrasket over hvor mye som bare forkorter en torso og legger lengre ben, vil endre karakteren til en figur. Prøv også å legge til variasjoner i bestemte kroppsdeler, for eksempel å forlenge nakken eller forstørre føttene. For eksempel, hvis du noen gang får sjansen til å se en Rodin-skulptur, sjekk ut hendene. Han har alltid gjort dem litt store for kroppen, noe som gir en svært ondskapsfull effekt.

3.

Når du føler deg komfortabel med å modulere proporsjonene, fortsett å legge til større overflate detalj og gjengivelse til kroppens form. Du kan eksperimentere med forskjellige grader av muskelartikulasjon og konturer av deler. En portly mage kombinert med en sterk overkropp kan si mye om en persons livsstil og atferd. Husk at alle endringer du gjør gir en forskjell i fagets oppfattede personlighet eller bakgrunn.

4. < / p>

Nå er det tid for den vanskeligste delen: ansiktet. Når det gjelder å tegne et ansikt som matcher kroppen du har komponert, er det ikke noe undervisning som virkelig kan lede deg. Du må øve og ikke være redd for å ta sjanser. De samme subtile endringene i forholdet til selve kroppen blir forstørret enda mer i ansiktet.

5. Når du har mestret kroppen, er neste utfordring å plassere kroppen i kontekst . Bruk sammenhengen til å forbedre de spesifikke proporsjonene og personligheten til kroppstyper. For eksempel kan et lavt bredt skrivebord for en høy, skarpt regnskapsfører gjøre det bra å forstørre ikke bare hans høyde, men hans tynnhet. Kontrast er avgjørende.

En av de vanskeligste fagene å tegne er menneskekroppen. Den unike egenskapen til hver kropp - og personlighetene knyttet til bestemte former - henger ofte på den minste bøyningen i kontur eller proporsjon. Her er noen forslag for å forbedre allsidigheten og spekteret når det gjelder å tegne forskjellige menneskelige figurer.