Om RF Design

 

RF-spektrum

RF-spektret varierer mellom 3 kHz og 300 GHz, og brukes til tale-, video- og datakommunikasjon på land, til sjøs, i luften og i rommet. for personlige, kommersielle og militære formål; til navigasjonsformål på samme steder og for deteksjons- og lokaliseringsutstyr som radar og GPS. Vi har til og med et verdensomspennende radiosignal for å fortelle oss hvilken tid det er. Alle disse faller innenfor RF-design. En karriere i RF-design kan omfatte mange grener av vitenskap og reise til alle deler av verden i mange bedrifter, bransjer og i militære applikasjoner.

Senderdesign

RF-senderdesign varierer fra oscillatorene og forsterkerne for det overførte signal i en mobiltelefon til de store forsterkerne på radio- og fjernsynsstasjoner. Modulatorer og kodere må utformes for å blande informasjonen med RF. Lav effekt, lavfrekvente sendere er relativt enkle å designe. Men som kraft- og frekvensøkning blir designparametrene vanskeligere. Høye frekvenser med kortere bølgelengder har en tendens til å gå der de ikke skal og er vanskeligere å kontrollere. Høyere kraft genererer varme som forårsaker støy og statisk, og blir farligere.

Mottaker Design

Mottakere må kunne hente små signaler ut av luften og skille dem fra de mange uønskede signalene som flyter rundt. Mottakere inkluderer oscillatorer for å skape en mellomfrekvens i demodulasjonsprosessen og kodere for å plukke av digitale signaler. Som med sendere, jo høyere frekvens blir det vanskeligere design. Men mottakers design søker alltid etter måter å velge mindre signaler ut av luften og dechifrere informasjonen mer nøyaktig og tydelig.

Antenner og transmisjonslinjer

RF-antenner kan være små små strimler av ledninger inne i en mobiltelefon eller stor antenner montert på toppen av en 1000 fot TV sender tårn. En overføringslinje kan være på størrelse med et kort menneskehår, eller en 6-tommers diameter kobberkoaksialkabel som går til toppen av broadcasttårnet, bygget i 20-fots seksjoner og boltet sammen som rørflenser. Mikrobølgeantenner kan være flate, 1 fot med 1 fot paneler eller parabolske retter opp til 16 fot i diameter, og overføringslinjer kan være hule isolerte ovale kobberrør, 4 tommer i bredde. Strategisk plassering av antenner faller også under kategorien RF-design.

FCC og lisensiering

På grunn av overflod av RF-enheter og signaler må det være en sentral planleggingskjerne for å holde alt organisert. For ikke-militære operasjoner, faller det under FCC. Alle som ønsker å overføre RF-energi av betydelig kraft, må følge FCC-forskriftene i utformingen av utstyret, moduleringen og frekvensen den opererer på, og hvor mye strøm som overføres. RF-designparametere for antenne størrelse og plassering må falle innenfor FCC spesifikasjoner. RF-systemdesign inkluderer også å samle informasjon for FCC-lisensprogram. Utformingen av radiofrekvens (RF) systemer for å få informasjon fra et sted til et annet via elektromagnetiske bølger innebærer mange kompetanseområder. Ikke bare må utstyret utformes for å sende og motta signaler, antenner og overføringslinjer må integreres i systemet. Anleggsteknik kan være involvert i utformingen av bygninger for å imøtekomme utstyr, generatorer og batterier for kraft, og bygging av tårn for å imøtekomme antennene. Og mye av det må falle innenfor regjeringens retningslinjer.