Slik bruker du stroppelys i fotografering

 

1.

Sett opp motivet i ditt studio i en lysboks, og blokkere det omgivende lyset du ikke vil ha på bildet, enten fra baksiden eller siden.

2

Plasser strober slik at de kaster riktig lys på motivet ditt. For å legge til definisjon velg en hard vinkel med stroben vendt mot teksturens tekstur. Eller lys bare den ene siden, og skape et sterkt kontrastskudd, med den ene siden tent og en annen i skyggen.

4.

Fest kameraets synkroniseringskabel til blitsen, og utfør måling for skuddet. Kameraet ditt bør tilpasse seg strømuttaket til strobelyset, men hvis du konsentrerer strobeens lys med en honningkam, eller plasserer den svært nær motivet, kan du justere eksponeringen noen få stopp. < /p>

5.

Skyt bildene dine og hvis du bruker et digitalkamera, sjekk ut resultatet på datamaskinen din og gjør justeringene du må gjøre. Husk at strober vil kaste en anstendig mengde av lys, men i motsetning til konstant varme lys må du bruke en liten vurdering og fantasi for å få riktig eksponering og se det du søker etter.

Tips og advarsler

  • Strober kan skape vakre skygge mønstre på fagene dine, men du må ta flere bilder for å se disse og fange dem, siden de brenner raskt. Still studioet ditt slik at du kan se på bildene dine på en stor skjerm og Arbeid med motivet ditt på stedet for å få de beste resultatene. Det kan også være nødvendig med høy lukkerhastighet for å fange lyset fra en strobe, siden De brenner lyset raskt så høyt som 1 / 1500th av et sekund.
  • Hvis du planlegger å kjøpe strobebelysningsutstyr, vær sikker på at du ikke vil vokse ut utstyret og at det vil fungere med flere typer profesjonelle kameraer. De populære merkene kan også fungere med ulike tilbehør, som du kanskje finner du trenger når du begynner å eksperimentere litt. Noen mindre kjente merkevarer kan være billigere, men vil ikke fungere med noe tilbehør.
  • Strobe lys er i utgangspunktet store eller små avtagbare blinker som ofte kalles kaldlys i fotografering. Årsaken er at disse lysene er relativt kule i forhold til varme lys, de studioene som alltid er på og blir varme nok til å sette brann i en telefonbok. Fordelen med kaldlys er at du ikke må svette og kaste bort mye energi, ulempen er at de kan være vanskeligere å måle og kontrollere, fordi de ikke alltid er en. Les videre for å lære hvordan du bruker strobe lys i fotografering.