Tre bruksområder for valnøttskjell

 

Sprengning

En av de viktigste bruken av valnøttskjell er å erstatte sand i sprengningsmedier. Walnutskjell er sikrere fordi det ikke er fare for kiselinnånding. Jordskjellene er klassifisert som et 'mykt korn', noe som betyr at de kan brukes til å fjerne maling, smuss, fett eller andre overflater uten å skade overflaten under.

Pulverform

Vanligvis brukes valnøttskjell til sprengning blir knust og malt i et fint pulver. En gang i pulverform, inkluderer vanlige sprengningsanvendelser strippemaling fra biler og lastebiler, rengjøring av industrielle former og poleringsklokker. Valnøttkorn kan også brukes til å polere bort feil i plast, gummi og aluminium.

Tumbling Medium

I tillegg til å bli blasted med høy hastighet for rengjøring, kan pulveriserte valnøttskaller også brukes som tumbling medium. En gjenstand som trenger en ferdig overflate, er nedsenket i valnøttskallpulver og omrørt til polert.

Ikke-skidforsterker

Knuste valnøttskall kan også legges til maling og andre overflatebelegg for å øke tekstur. For eksempel kan ikke-skredsområdene rundt bassenger, dokker og gangveier opprettes ved å legge valnøttskjell til å male.

Vannfilter

Jordnøtteskall brukes også til å filtrere vann, først og fremst av oljeindustrien. Valnøtt skallfiltre fjerner oljeholdige forurensninger fra vann og behandler avløpsvann fra raffineriet. De brukes også til å behandle vann forurenset av en rekke andre industrielle prosesser, inkludert stålproduksjon, kobberraffinering og etylproduksjon. De samme egenskapene som gjør et valnøttskall vanskelig å knekke (men ikke ugjennomtrengelig), gjør det nyttig i en rekke industrielle omgivelser. Primært er valnøttskjell malt i et pulver og brukes i stedet for sand for rengjøring og sprengning. Walnutskjell kan også legge til litt grus til malte overflater og kan filtrere forurenset vann.