Hva er Jetliner dekompresjon?

 

Lufttrykk

Luft i høye høyder er mye mindre tett og inneholder mindre oksygen i samme volum som luft på havnivå. Uten kompresjon ville det ikke være nok åndbart oksygen for passasjerer og piloter.

Årsaker til dekompresjon

En hytte kan bli dekomprimert ved feil i en dør eller et vindu eller på flyets reguleringsventiler på Fartøyets eksteriør.

Fare for dekompresjon

Ifølge en luftfartskommentator kan Mark walisisk, hypoksi eller oksygenmangel bli satt inn innen to minutter med dekompresjon når den er i standard flyghøyder. Dette kan føre til lynhinne, hodepine og til slutt døden.

Temperatur

I tillegg til trykkfall, vil dekompresjon av en flykabine også føre til at luften i hytta faller for å matche omgivelsestemperaturen. Dette kan være mellom -40 og -60 grader Celsius, en temperatur ugunstig for menneskelivet.

Prosedyrer

I tilfelle av dekomprimering av luften, vil oksygenforsyningene falle fra de overliggende delene i passasjerkabinen. Disse varer vanligvis mellom 12 og 15 minutter, som er lang nok til å synke til sikkerhet i lavere høyde. Moderne kommersielle flyruter flyr på høyder som uten beskyttelse ville raskt bli farlig for alle som flyr inne. For å motvirke lavt lufttrykk og kalde temperaturer, er flyet trykket og oppvarmet.