Hvordan skrive en historieanmeldelse

 

1.

Skriv inn visninger. Når du leser historien, ta notater om hvordan det fikk deg til å føle, om det fascinerte deg, hva du likte og hva du følte manglet. Ved å skrive ned informasjonen mens du leser historien, får du bedre inntrykk av ditt første inntrykk, og hjelper deg med å syntetisere informasjonen når du har lest det.

2.

Evaluer skrivestilen . Enten det er et mysterium, en romantikk, en thriller, et komedie eller et litterært stykke arbeid, har hver sjanger sin egen struktur og pacing plan. Kjenn deg selv med grunnleggende om hver kategori før du vurderer brikken for å tilfredsstille strukturen.

3.

Konstruer en avhandling. Organiser tankene dine og begrense fokuset ditt. Konsentrere deg om en sentral idé som forfatterens hensikt, tema, karakterbue eller plot. Utforske et av disse elementene i avhandlingen din gir en godt utformet og syntetisert gjennomgang.

4.

Gi ditt perspektiv. Etter å ha introdusert forfatteren, historien og de grunnleggende publiseringsfakta, diskuterer du den generelle meldingen til historien, dens betydning og om du vil anbefale det. Vær spesifikk og gi detaljer for din begrunnelse.

5.

Oppsummer plottet. Fremhev de ulike aspektene av historien som pekte på interesse, for eksempel begynnelsen, den stigende handlingen eller klimaks. Ta med tegnets utvikling og reflektere over hvorvidt karakteren hadde dybde. Analyser slutt på historien og beskriv din reaksjon. Er det tilfredsstilt deg eller la deg ned?

6.

Diskuter forfatterens formål og om du føler at hun oppnådde det gjennom tegnene, historien eller stilen. Hvis historien var ment å være en inspirerende fortelling om å overvinne oddsene, men ikke motiverte deg eller engasjere interessen din, var forfatteren ikke vellykket i den forbindelse.

7.

Gi konstruktivt råd. Hvis du ikke setter pris på forfatterens historie, kritiserer du ikke forfatteren på et personlig nivå, men fokuserer i stedet ditt råd på historikkelementene selv. Liste spesifikke eksempler, for eksempel historie, tegning eller karakterutvikling som kunne ha forbedret brikken.

8.

Tegn din konklusjon. Tie ditt stykke sammen i siste avsnitt. Gi din generelle oppfatning av historien og om du vil anbefale det.

Å bestemme om du liker en novelle eller ikke, er ganske enkel. Å skrive om det krever ferdighet og en gjennomtenkt plan. En historieanmeldelse avslører din mening om kjernens sider i historien og tar opp forfatterens hensikt. Gjennomgangen gir en leser innsikt om reaksjonen din, og om historien har påvirket eller ikke. Kondensere all denne informasjonen i en klar og kortfattet måte krever sterke skriveferdigheter. Strukturering av brikken kan være lettere hvis du følger noen retningslinjer.