Compound Light Microscope Deler u0026 Definisjoner

 

Objektiver

I et sammensatt mikroskop er det minst ett okularobjektiv samt objektivlinser. Objektivlinsen er på toppen av mikroskopet, og objektivene er plassert i nærheten av prøven.

Lyskilde

Mange sammensatte lysmikroskoper har en belysning som er en lyskilde festet til basen som lyser lys på prøven. Hvis det ikke er noen belysning, brukes et speil til å skinne lyset på prøven fra en ekstern lyskilde.

Nesepiece and Stage

Mikroskopets nosepiece gjør at de forskjellige objektivene kan roteres på plass. Mikroskopens trinn holder lysbildet på plass.

Fokusjusteringsvinkler

Den grove fokusjusteringsknappen er den første knappen som brukes til å fokusere bildet og beveger scenen i store trinn. Med finjusteringsknappen kan bildet komme i skarp fokus ved å flytte scenen i små trinn.

Rør, bunn og arm

Disse komponentene danner ryggraden i mikroskopet og gir støtte. Bunnen av mikroskopet kalles basen, armen forbinder basen til røret, og røret forbinder okularet til nesepiece av mikroskopet. Et sammensatt lysmikroskop har mange forskjellige deler som samarbeider for å produsere et forstørret bilde av en prøve. For å få et skarpt fokusert bilde, er det viktig å forstå delene av sammensatt mikroskop.