Newton Scooter Instruksjoner

 

Bilen

Det første trinnet er å lage bilen eller scooteren for eksperimentet. Det er flere måter å drive en Newton-bil eller scooter, så etterbehandling vil komme senere. Men før metoden for fremdrift avgjøres, kan grunnskroget bygges. En tilnærming er å bruke et flatt stykke tre, kanskje 1 av 5 med 10 tommer --- dvs. noe langstrakt og flatt. Deretter glir du den nederste forkanten (det vil si 5-tommersiden). Sett deretter et par dusin stroder foran, som et spor for at bilen skal bevege seg videre. En annen strategi er å bygge en liten flatbilsbil med fire hjul ut av et erektorsett.

Med elastiske bånd

Elastiske bånd som brukes til å skille ut masse fra baksiden av Newton scooteren, er en måte å drive fremover med Newton s tredje lov. Den generelle utformingen er å feste to skruer eller pinner på baksiden av flatbunnen. Stikk opp en lignende pinne eller skrue til forsiden, igjen å stikke opp. Fest deretter et gummibånd til de to pinnene i tilbake, strekk den fremover, men ikke så langt frem som frontpinnen. Gjør forskjellen ved å knytte en streng mellom gummibåndet og pinnen. Legg en beholder i V-formen laget av gummibåndet, brenn gjennom eller kutt Strengen for å frigjøre gummibåndet og se på kanen flyr fra baksiden av vognen. Jo mer masse som er plassert i beholderen (f.eks. mynter), jo mer tröghet skal bilen skyve av og jo lengre vil den flytte framover .

Med ballong

En variasjon er å feste en ballong til bilen, for eksempel med lim som virker på gummi. Fest ballongen slik at munnen peker mot baksiden av bilen. Deretter blåse opp ballongen og la luften spy ut. På samme måte som med elastikkene, drives massen ut på baksiden. Selv om massen er mindre (bare luft), fortsetter fremdriften i en lengre periode, slik at bilen fortsatt kan bevege seg fremover en betydelig avstand.

Ved Ramp

En annen tilnærming til å påtale den tredje loven er å feste en rampe på flatbed. Toppen av rampen ville være på forsiden av vognen --- bunnen på baksiden. En tung ball ville bli rullet ned rampen, skyting av baksiden av bilen, som i seg selv er fremdrevet fremover. En Newton scooter er faktisk den samme som Newtons bil. Forutsetningen er å bære kilden til fremdrift ombord på scooteren eller bilen, og utdrive den for å drive bilen fremover, akkurat som raketter utdriver gass for å drive fremover. Newtons tredje lov om bevegelse, kommer hver handling med en lik og motsatt reaksjon. Så, når det gjelder scooteren, skyver utkastet masse så hardt på scooteren mens scooteren skyver på den utstrålede massen.