Informasjon om rettsmedisin

 

Typer

Grensene til rettsmedisin er ikke alltid klare. Tolkes bredt, det kan inkludere eksperter innen rettsmedisinsk toksikk, rettsmedisinsk psykologi og rettsmedisinske tannleger. Imidlertid er disse områdene av rettsmedisinske vitenskap generelt ikke bemannet av medisinske leger. I en streng tolkning er rettsmedisin domenet til den rettsmedisinske patologen. Forensiske patologer er leger som anses som eksperter i de endringene som sykdom eller skade kan forårsake for menneskekroppen.

Funksjon

Funksjonen av rettsmedisin, for det meste, er bestemmelsen av dødsårsak. Dette inkluderer å løse om en død var tilfeldig eller unaturlig (mord). Dekryptere dette kan være en enkel sak, for eksempel i tilfelle der et skuddssår er tilstede, eller det kan kreve en mer komplisert analyse for giftstoffer og andre skadelige stoffer. Rettsmedisin har også blitt en avgjørende del av voldtektssaker, særlig ved å tildele identitet til en voldtektsmann eller befri en tiltalte. Forensisk medisin brukes også til å gi kontekstinformasjon, for eksempel dødstid.

Trening

Selv om det ikke er et absolutt krav i alle tilfeller (for eksempel i tilfelle av coroners), gjennomgår de fleste rettsmedisinske eksperter omfattende utdanning. En bachelorgrad (eller tilsvarende) er nesten alltid et minimumskrav for opplæring på grunnnivå. I de fleste tilfeller oppnår rettsmedisinske eksperter avanserte grader, vanligvis en mastergrad og doktorgradsstudium, samt spesialutdanning i sine respektive fagområder til sysselsetting.

Plikter

En rettsmedisinens plikter er ganske ekspansive, avhengig av hvor de befinner seg og deres eksakte type arbeid. I det minste forventes de å undersøke den avdødes legemer som en del av deres bestemmelse av dødsårsaken. Dette innebærer ofte å utføre en obduksjon. Autopsier inkluderer en fysisk undersøkelse av tilstanden til kroppens ytre og indre organer. Resultatene er enten skrevet ned og arkivert, eller innspilt på lydbånd. Patologen kan også trenge å ta vevsprøver og utføre tester på dem. Andre plikter kan omfatte bestemmelse av forsikringsberettigelse eller gjengivelse av meninger om utstedelse av medisinsk feilbehandling.

Kontroversi

Rettsmedisin, men en streng disiplin, er på ingen måte en eksakt vitenskap. Det innebærer ikke bare opptak av medisinsk informasjon, men også tolkning av medisinske fakta, det er et felt hvor motstridende konklusjoner ofte nås og argumenteres. Dette kan være spesielt problematisk i tilfeller der en obduksjon ikke ble utført, som i tilfelle der bevis som ble oppdaget etter at faktum kan tyde på at uoppdaget feilspill var involvert i døden. Forensisk medisin, også referert til som medisinsk rettsvitenskap eller juridisk medisin, er området medisin som er viet til etablering eller tolkning av medisinske fakta for juridiske formål. Dette kan omfatte både medisinske prosedyrer, for eksempel å utføre obduksjoner eller fylle ut juridisk papirarbeid, for eksempel dødsattest. Disse funksjonene blir normalt betjent av rettsmedisinske patologer (medisinske leger med spesialisert trening). Spesialister i rettsmedisin gir ofte ekspertvitenskap ved forsøk.