Introduksjon til poststrukturalisme

 

Funksjoner

Poststrukturisme har en kritikk av antagelsen om mening i språk når meningen ikke lenger er preget av en felles sosial avtale. Post-structuralism forklarer dermed valgfriheten i menneskelig handling.

Eksempel

Post-strukturisme hevder at forfatteren av en klassisk litterær roman mister autoritet og sentralitet til leserens like gyldige perspektiver. Som sådan er romanen ikke lenger en selvstendig, forutbestemt fortelling konstruert av en gud-lignende forfatter, men snarere er en flerdimensjonal produksjon der leseren spiller den kritisk aktive rollen for å bestemme meningen.

Teorier / Spekulasjoner

Den strukturelle syn på en enkeltes sammenhengende identitet og enestående fri vilje blir avvist av poststrukturister, som ser på individet som usammenhengende, en blanding av ulike kulturelle konstruksjoner produsert av organisert makt i et gitt samfunn.

Eksempel < / h2> 'Han kastet ballen som en jente.' Dommen hevder et binært hierarki hvor kvinnene er sekundær til mann med hensyn til atletikk. Men det går utover dette kulturelt avledede strukturelle konseptet, men vi finner det motsatte, er sant: Maleness er definert i form av femalitet, og så i virkeligheten er kvinnekategori før den av mann.

Betydning

Poststrukturisme tjener som en måte å identifisere de etiske og kulturelle valgene vi gjør når vi beveger oss fra usikkerhet ty til sikkerhet i vår innsats for å forstå og forme vår verden.

Berømte slips

Friedrich Nietzsche (1844-1900) var den tidligste kritikeren av strukturistiske tanker, selv om den post-strukturistiske bevegelsen selv ble berømt av franskmennene akademikere Jacques Derrida (1930-2004) og Michel Foucault (1926-84). Post-structuralism er en praksis med kritisk analyse som kommer fra franske kontinentale filosofer og teoretikere på 1960-tallet. Fokuset på post-strukturisme er på den indre usikkerheten i våre ulike uttrykkssystemer, som begynner med språk.