Menneskelig kloning Fakta

 

Typer

Tre forskjellige typer human kloning eksisterer, hver utformet for et annet formål. DNA-kloning er replikasjonen av DNA; reproduktiv kloning reproduserer en hel person; og terapeutisk kloning er prosessen med å kopiere organer, vev eller celler.

Funksjon

Human kloning er svært nyttig for å lære om menneskekroppen og bioteknologien. Spesielt kan DNA-forskning brukes til genterapi, genteknologi og genom-sekvensering.

Historie

Ifølge et bioteknologiselskap Advanced Cell Technology ble de første menneskelige embryoer klonet i 2001. Dette forsøket viste imidlertid at det var fruktbart som embryoer stoppet celledeling etter bare seks celler.

Betydning

Mens mennesker ikke har blitt klonget klienten fra 2009, har forskning på en rekke andre dyr bevist at teknologien vil eksistere. Det første pattedyret som skal klones, Dolly the Sheep i 1996, viste at en kompleks organisme kunne klones.

Betraktninger

Til tross for flere forsøk siden 2001 har lovgivningen om forbud mot kloning i USA ikke passert som 2009. Loven om menneskelig kloning forbød representanthuset i 2001 og 2003, men klarte ikke å komme til gulvet i senatet. Menneskelig kloning er prosessen der DNA blir brukt til å lage en kopi av en enkelt celle eller til slutt et helt menneske. Selv om forgreningene for menneskekloning er mange, fortsetter den vitenskapelige forskningen i feltet for genetisk manipulering og terapi.