Gem Stone Identification

 

Farge

En stein bør undersøkes i tre retninger: ansikt opp, forsiden ned og en profilvisning. Du bør undersøke en stein for å se hvilken fargetone det er, som du kan gjøre ved hjelp av et fargediagram. Du bør også undersøke steiner for å bestemme rekkevidden av tonenivået, som er fra veldig lett til veldig mørkt. Fargeidentifikasjon er imidlertid ikke den beste måten å identifisere en stein på, fordi noen steiner, som safir, finnes i forskjellige nyanser. Et annet eksempel, diamanten, har samme farge som et kubisk zirkonium og kan bare differensieres når det undersøkes nøye.

Gjennomsiktighet

Gjennomsiktigheten i en stein - uansett om den er ugjennomsiktig (lapis lazuli), halvtransparent ), gjennomsiktig (diamant), halvtransparent (stjerne granat) eller gjennomsiktig (chalcedon) - er en annen måte å identifisere edelstener på. En ugjennomsiktig stein er ikke i stand til å overføre lys gjennom den, en gjennomsiktig stein kan overføre lys. Transparente steiner gjør det mulig for gemologer å se gjenstander gjennom steinen for å gjøre en riktig identifisering.

Kutt

Begrepet som brukes til å beskrive klippe av en stein inkluderer fasettert, cabochon, cameo, smaragd, prinsesse, perle, hjerte, rund, strålende, trinn, blandet og tumbled kutt. Enkelte steiner blir vanligvis kuttet på en bestemt måte, noe som gjør det til en god måte å indikere typen stein blir undersøkt. Rubiner, for eksempel, blir ofte kuttet i cabochons, og prinsesseskåret er en populær form for diamanter.

Fenomener

Å kunne vise fenomener er begrepet som brukes til å beskrive evnen til å observere optiske effekter. Å vite hvilken type fenomen som oppstår når man undersøker en stein som glans, opalisens, asterisme, fargeendring, fargerikt og iridescens, kan hjelpe til med steinens identifikasjon.

Luster

Luster er beskrevet av kvaliteten og intensiteten av lys reflektert av a perle s overflate. Glansnivåer inkluderer adamantin (diamant), metallisk (hematitt), glimmende (topaz), fettete (granater), harpiksholdig (gul), voksaktig (turkis), kjedelig (malakitt), silkeaktig (tiger øye) og perle ).

Dispersjon

Dispersjon er perlerens evne til å bøye hvitt lys inn i et spektrum av farger, som når det er synlig, blir referert til som brann eller gnist. Brann er kategorisert som svak, moderat, sterk eller ekstrem. Mengden av brann blir undersøkt ved bruk av en pennelampe eller annen kilde av konsentrert lys.

Løfte

Løft refererer til vekten av en stein i forhold til dens størrelse med hver stein som har en spesifikk tyngdekraft som er indikert med et tall. Heft identifiseres ved å holde steinen for å avgjøre om den er lett, middels eller tung i vekt. De som har erfaring med å identifisere heft, kan enkelt skille, for eksempel akvamarin fra blå topas eller en diamant fra et syntetisk kubisk zirkonium. Gemologer er i stand til å identifisere perler som diamanter, rubiner og safirer for å finne ut om en stein er ekte eller syntetisk. Identifisering av perler innebærer å observere og teste dem for deres individuelle egenskaper og kjemiske egenskaper. Det finnes en rekke metoder som gjør gemstone-identifikasjon mulig; For best å identifisere en edelsten bør imidlertid mer enn en metode brukes.