Hva er pH-overvejelser for kunstverk på papir?

  Når de kjøper et kunstverk på papir, skjønner mange innkjøpere ikke hvor mye innsats må gå inn for å bevare kunstverket og beskytte det mot kjemiske reaksjoner mellom papir og medier som kunstneren brukte på papiret, samt mulige reaksjoner på sin miljø. Mest pH, eller surhet, hensyn til kunstverk på papir, har å gjøre med selve materialet i selve papiret og dets omgivelser.

Montering og matting

Mesteparten av skaden på arbeid på papir skjer ved bruk av billig montering og mattmaterialer, for eksempel bølgepapp, billig matbrett, gummi sement og andre lim, limbånd og brunt gummibånd. Da disse materialene forverres, reagerer de på papiret som de er i kontakt med og skader papiret også. Konservatorer kaller denne syreoverføringen, en prosess som syre påvirker de molekylære bindingene som utgjør papiret og bryter dem inn i stadig kortere segmenter. Papiret blir mørkere, gult og sprø.

Temperaturproblemer

Fluktuerende temperatur er en vanlig skyldige av uønskede kjemiske reaksjoner i papir. Selv om sesongmessige endringer ikke kan bli hjulpet, bør samleren av kunstverk på papir sikre at samlinger opprettholdes i så stabilt et temperaturmiljø som mulig. Hold utskrift, tegninger og malerier på papir ut av kjøkken og borte fra peiser. Opprettholde en temperatur mellom 60 til 70 grader Fahrenheit så mye som mulig.

Fuktighetsproblemer

Høy luftfuktighet reagerer også kjemisk på papir på skadelige måter. Fuktighet over 65 prosent skaper formvekst på papir på grunn av de vannløselige gummiene som brukes i papirproduksjon - disse stoffene gjenaktiveres og blir klissete under fuktige forhold. Grunnleggende løsninger inkluderer bruk av vifter og klimaanlegg for å holde luften sirkulerende.