Hvordan Shotcrete Betong Works

 

Shotcrete

Shotcrete er en spraybar limblanding som kan brukes til å belegge vegger, gangveier, hustak og mange andre materialer med et steinaktig belegg som tørker inn i en permanent aggregatblanding. Shotcrete bør ikke forveksles med betong, de to er svært forskjellige i sammensetningen. Det er ikke mulig å pumpe gjennom betong gjennom en slange eller sprøyt på noen måte, den er for tung og må kontinuerlig flyttes for å holde den tørking. Shotcrete er en mye lettere blanding. Selv om betong kan brukes til grunnlag, støtter og vegger selv, er skuttreet brukt primært for forsterkning og estetikk.

Shotcrete Procedures

For å lage skuddbetong, kombinerer produsentene en meget fin blanding av betong med støvlignende partikler og vann, pump dem deretter gjennom en tykk slange hvor trykk skyter blandingen fra en dyse. Det er to forskjellige måter å bruke shotcrete på. Den første metoden kombinerer den tørre blandingen og vannet og blander dem grundig i en tank før de pumpes gjennom slangen. Den andre metoden kombinerer kun sementet og andre nødvendige partikler, og drev dem deretter gjennom slangen med luftblåsninger til de når dysen og kombineres med vann fra et eget rom, en blanding som kalles gunite.

Egenskaper < / h2> Selv om begge metoder gir tilsvarende sprøyting på betong, krever de ulike nivåer av ferdigheter. Det krever en høyt kvalifisert applier for å sprøyte sprøytebetongene under normale omstendigheter, noen som kan være oppmerksom på tykkelsen og utseendet på skuddbetong mens du forsiktig kontrollerer slangen. For tørrblandingsapplikasjoner, der vann er tilsatt i øyeblikket av utvisning, trenger enda mer ferdigheter for å rette strømmen riktig.

Når det er brukt, har shotcrete mange gode egenskaper. Det kan brukes til å kaste opp mindre feil i eksisterende betong, det kan dekke gangveier, dunker og andre områder hvor det ville være vanskelig eller umulig å plassere vanlig betong. Det kan blandes med andre materialer for å gjøre det mer brannsikkert eller gi det bedre isolerende egenskaper også.