Hvordan lage agarplater

 

Prosess

1.

Begynn med å sterilisere petriskålene. Oppnå ved å plassere dem i et bad med kokende vann og la tørke opp ned på et rengjort tørkehylle eller laboratoriebenk. Hvis Petriskålene fortsatt er vedlagt i den originale emballasjen, la dem være klar til bruk. For 500 milliliter (ml) agarblanding kan du fylle 25 petri-retter på gjennomsnittlig størrelse.

2.

Lag agarpulver ved å plassere det i mikrobølgeovnen med riktig mengde vann. Etiketten skal gi spesifikke retninger, selv om 6,9 gram til 500 ml vann (eller bare litt mer enn to kopper) er standard. For agar-tabletter er 10 tabletter oppløst i to kopper vann standard.

3. Behandle flaske agar formel forsiktig ved å løsne flaskehetten (men ikke fjerne) før du setter i Mikrobølgeovn til å varme og myke til væsketilstand. Steriliser flasken etter mikrobølgeovn ved å plassere flaskenes hals over en åpen flamme et par ganger for å sikre at luftbårne bakterier blir utryddet før du fortsetter å lage plate.

4.

Plasser petri retter rett vei opp og sprekk, men fjern ikke dekslene. Dette er å forberede dem til individuell håndtering når den andre hånden holder agarblandingen i en egnet hellebeholder som en glassbeholder.

5.

Løft forsiktig lokket på petriskål med en hånd og svev lokket straks over bunnen av parabolen for å fjerne enhver sjanse for at luftbårne bakterier kommer inn.

Hell en mengde agarvæske i hver tallerken som du svev lokket som nevnt i forrige trinn. Om lag 1/8 tommer er en standard tykkelse for væsken.

7.

La agaret settes i oppvasken ved å la dem være på en flat, ren overflate for å tørke i den naturlige romtemperaturen. Sikre dekselene sett og lagre opp ned.

Agar er den gelatinøse substansen som sitter inne i petriskålene som brukes av forskere og studenter. Agar er det perfekte stoffet for biologiske eksperimenter, da det holder seg opp til bakterier, og det er ikke lett å desintegrere. Det finnes flere måter å lage en agarplate eller agarfylt petriskål på. Du kan kjøpe en spesielt tilberedt væske, tablett eller pulver for å lette å lage din egen agarplate.