Slik Lakker Oljemalerier

 

1.

Det er viktig at oljemaleriet tørkes og herdes før du legger på lakk. Når du er sikker på at det opprinnelige maleriet har herdet, rengjør du maleriet ved å tørke det ned med vann og papirhåndklær. Sjekk deretter maleriet for å sørge for at det ikke er noen biter av papirhåndkle fast på toppene eller punktene i maling.

Nå som du er klar til lakk , forberede arbeidsområdet ditt. Fordi lakk er et giftig materiale med røyk som kan deaktivere, sett deg opp i et godt ventilert rom hvor du kan dekke alt du ikke vil lakk.

3.

Det er nødvendig for å blande mange typer lakk med terpentin, eller for å varme lakken til en temperatur som muliggjør enkel bruk. Forbered lakken riktig slik at det endelige resultatet er det du ønsket.

4.

Velg en pensel av høy kvalitet. Du ønsker ikke å gå tilbake og plukke penselbørster fra det nylig lakkerte maleriet. Det er viktig å bruke en kvalitetsbørste som gir god dekning, fordi lakken kan tørke raskt. hvis dette skjer før du er ferdig, vil det resultere i en lakk effekt som er stygge. Arbeid raskt og med en god børste, og det kan være ganske lett å bruke lakk.

5.

Bruk børsten til å dekke maleriet helt, først med et slag som går i en retning ; Når et lag er ferdig, fyll et annet lag på 90 grader til det første laget. Ved å bruke vinkelrette penselstreker, sikrer du at et jevnt lag av lakk dekker oljemaleriet. Pass på at du tillater deg nok tid til å fullføre prosessen ved en sittende. Lakk kan være vanskelig å jobbe med etter at det har tørket, og kan ikke gi samme dybde til oljemaleriet hvis disse prosedyrene ikke følges. Maleriet vil forbli klebrig til det hærker og tørker helt. La maleriet ligge flatt til det kurerer.

Tips og advarsler

  • Vær forberedt og flytt raskt. Unngå at lakken tørker før du helt dekker prosjektet ditt. Finn en lakk og pensel av høy kvalitet, noe som eliminerer muligheten for dårlig lakkdekning og penselbørster som er låst inne i lakkbelegget for alltid når det tørker.
  • Ikke lakk lakk i en gryte; det kan skape røyk, og stoffet vil etter hvert bli eksplosivt hvis det ikke blir overvåket ved høyere temperaturer enn de som anbefales av produsenten.
  • Et belegg av lakk kan legge til glans og dybde til et maleri samtidig som den beskytter sin opprinnelige oljebaserte maling. Ved å dekke oljemaleriet i lakk, vil du tillate seeren å oppleve arbeidet med en dybde som ikke er tilgjengelig på annen måte.