Bruke programvare til å skrive en bok

 

Standard tekstbehandling

Microsoft Word er trolig den mest brukte tekstbehandlingsprogramvaren for å skrive bøker. Word er tilgjengelig for både PC og Macintosh, og tilbyr alle skriveverktøyene en forfatter trenger for å skrive og formatere bøkene sine. Dette inkluderer verktøy for å lage komplekse innholdsfortegnelser, bibliografier og andre elementer som brukes til å skrive bøker. OpenOffice er et gratis alternativ for de som ikke kan, eller nekter å ha råd til kostnaden for Word. WordPerfect, men ikke så populært som det var på 1980-tallet, er fortsatt i bruk av enkelte forfattere. Mens disse tekstbehandlingsprogrammene er fullverdige, kjennetegnet og lage en bok lett, er de ikke nødvendig. Enkelte forfattere har gjort det bra å bruke den gratis WordPad som følger med Windows, eller den slanke ned Microsoft Works, som ofte er inkludert gratis hos mange datamaskiner.

Wordbehandling med historieutvikling

Det finnes spesialiserte skriveprogrammer som historieutviklingsverktøy sammen med standard tekstbehandlingsfunksjoner. Power Writer av Write Brothers er et slikt program. Power Writer gir brukerne mulighet til å holde oversikt over omfattende historie- og plotnotater, tegnutviklingsnotater og vendepunkter som forblir med historien filen, slik at informasjonen alltid er i forfatterens fingertupper. Ny novelist er et annet slikt skriveprogram (se ressurser) . Disse skriveprogrammene er ideelle for forfattere som bruker mye tid på å plotte eller som liker å utarbeide historie og karakterinformasjon når de går, men hvis du ikke er mye av en plotter, kan de ekstra verktøyene gjøre programvaren følsom til deg.

Add-ins for Microsoft Word

Det er to store tilleggsprogrammer for Microsoft Word som legger til bokskriftsfunksjonalitet og automatiserer prosessen. Prose Pro og Script Wizard integreres i Word-verktøylinjen og gjør det enkelt for forfattere å sette opp kapittelinformasjon og andre nye formateringselementer. Wizards for Word inkluderer en boklærer som løser manuskriptproblemer og en ny trollmann som genererer ordentlig formaterte bokmanuskripter. Disse tilleggene er fullverdige programmer som er ideelle for de som ønsker å bruke Word uten å måtte gjøre mye formatering selv.

Velge skrivprogramvaren for deg

Med alle typer programvare tilgjengelig, velger du et valg kan virke overveldende, men det kommer virkelig til din stil med arbeid. Hvis du foretrekker ingenting å komme mellom deg og din bok, bortsett fra tastaturet, vil du sannsynligvis ønske å bli med et tradisjonelt tekstbehandlingsprogram. Hvis du er obsessiv for å plotte enten før du skriver eller under prosessen, er en av historienes utvikling Programmene passer til dine behov. Skrive en bok før datamaskiner og tekstbehandlingsprogramvare ble standarden for forfattere ofte ført til en søppelkurv som var overfylt med wadded manuskript sider. Ordbehandlingsprogrammer gjør skrive og polere en mye jevnere prosess enn det noen gang var med en skrivemaskin. Det finnes mange skriveprogrammer på markedet for forfattere å velge mellom. Noen av dem er grunnleggende, mens andre også inkluderer historieutviklingsverktøy.