Hvordan lage en beaded pute

 

1.

Kutte to stykker stoff som er store nok til å danne fremsiden og baksiden av puteformet dekselet. Størrelsen vil avhenge av dimensjonene på puteformen. Ikke glem å legge til en ekstra tomme eller en halv tomme for å stikke overflødig.

2.

Legg den øverste siden av putevaret på en flat overflate. På papiret tegner du et mønster av beaded design du vil ha på den ferdige beaded pute. Du kan få ideer fra hjemme dekorere bøker, håndverk brosjyrer, eller geometriske eller floral design på internett. Overfør mønsteret til den gode siden av putet stoffet med en vaskbar stoffmarkør eller quilters karbonpapir.

3.

Trekk på nålen med den sterke kuletråden eller monofilamentet . Start på feil side av putevaret og trekk nålen gjennom begynnelsen av beading mønsteret. Legg igjen et par tommer tråd på feil side for å sikre masker.

4.

Perle rundt ditt valgte beaded pudemønster med ditt valg av perler. Dette gjøres vanligvis med små glassfrøperler. Legg maksimalt fire til fem perler på nålen før du tar en søm gjennom putetopp stoffet. Pass på at perlene ligger flatt mot putet stoffet. Ellers vil de gli når puten er knust og kan bli snagged og bryte av lettere.

5.

Vev endene av perlestrengen inn i baksiden av perlestingene på putevaret. Dette vil sikre stingene helt. Ikke knytt tråden, da dette vil føre til klumper i ferdig pute.

6.

Legg forsiden av beaded putetrekk på høyre side av det andre stykket stoff. Med høyre side sammen, bruk en symaskin til å sy rett rundt utsiden av tre sider. Klipp ut hjørnene, hvis det er aktuelt, for å sikre en jevn søm når du er ferdig. Vri putevaret på høyre side ut.

7.

Skyv puteformet i beaded stoffpute. Forsikre deg om at den fyller saken helt uten å bunke eller sagke stoff. Når beaded stoffet er glatt på puten, snu den åpne enden til innsiden av saken. Tre på en syål med tråd som passer til putet stoffet og sy den åpne siden lukket med små, jevne sting. Din beaded pute er nå klar til å vises på din sofa eller seng.

Tips og advarsler

  • Bruk små perler for å forhindre at de blir hengende og trukket av.
  • Tynt stoff som bomull eller silke er best for en beaded pute.
  • Ingenting er mer elegant enn en beaded pute legger på din seng eller sofa. I hjemmet butikker kan de selge for mye penger, men du kan lage en beaded pute for mye mindre.