Hvordan lagre lerret oljemalerier

 

Slik lagrer du lerretoljemalerier

1.

Undersøk ditt maleri. Pass på at den er støvfri og sikker i rammen. Fjern eventuelt støv, hvis nødvendig. Hvis du ikke har rammen, får du en ramme. Oljemalerier er enklere å lagre i en ramme fordi rammen gir litt beskyttelse. Unframed malerier er mer utsatt for bøyde kanter, støv og flislagt maling.

2.

Kjøp polystyren, også kjent som jablo, for å pusse maleriet. Du finner jablo på maskinvareforretninger. Dette materialet vil beskytte lerretet, malingen og rammen av støv og riper under oppbevaring.

3.

Finn et lagringsområde. Du vil oppbevare maleriet på et kjølig, mørkt og tørt sted som er fri for insekter. I et museum holdes oljemalerier alltid på en nøye kontrollert stabil temperatur for å forhindre fading, mugg og maling nedbrytning. Oljemalerier holdes ideelt i et område som forblir stabilt 21 grader Celsius og 45\% fuktighet, og vekk fra direkte sollys. Siden museforholdene ikke kan dupliseres hjemme, kan du prøve å finne et lagringsområde som ikke har for høye nivåer av kulde, varme, fuktighet eller tørrhet. Oppbevaringsområdet bør være fritt for insekter fordi deres dråper inneholder syrer som skader maling. Visse typer insekter, for eksempel tre lus og møll, spis lerret og rammer. Ikke spray insektmiddel på malerier fordi det vil skade maleriet. Hvis du er bekymret for insekter, har lagringsområdet behandlet av en skadedyrbekjempelse profesjonell for å hindre insektforurensning.

4. Lag oljemalerier som står oppreist. Legg stykker av polystyren mellom hvert maleri slik at ingenting kan klø på lerretet. Dette vil også beskytte maleriet mot støv.

5.

Hvis du må lagre uframstillet kunstverk, legg dem flatt med polystyren mellom hvert maleri. Ikke legg noe annet på toppen av dem fordi det kan forårsake riper og bukser.

6.

Låne aldri forsiden eller baksiden av et strukket lerretmaleri på en spiss gjenstand fordi det vil forårsake bukser.

7. Ta oljemaleriet ut av lagring og heng det så snart som mulig. Et lerretoljemaleri er best beskyttet når det henges på en indre vegg uten direkte sollys.

Tips og advarsler

  • Beskytt lerretoljemaleriet fra støv når som helst mulig. Men dersom det blir støvt, er støv forsiktig av med en hvit, hvit bomullsklut. Ikke bruk rengjøringsløsninger.
  • Ikke lag et lerretoljemaleri i en plastboks fordi det kan mugge.
  • Ikke utsett oljemaleriet for direkte sollys.
  • Maleriet har tatt øynene på auksjonen, og plutselig er du den vinnende budgiveren. Husk at maleriet må lagres i noen måneder mens ditt nye hjem blir bygget. Nå som du har investert i kvalitetskunst, Du vil beskytte maleriet mot potensiell skade. Denne veiledningen vil vise deg hvordan du trygt kan lagre et oljemaleri.