Informasjon om kalsium i periodisk tabell

 

Plassering

Kalsium er plassert i den andre kolonnen fra venstre i den fjerde raden i periodisk tabell, klassifiserer den som et jordalkalimetall.

Kjemisk symbol

Elementet kalsium er representert med en hovedstad 'C' og en liten bokstav 'a' på det periodiske bordet. Det kjemiske symbolet er sentrert på informasjonsfeltet angitt for kalsium.

Atomtal

Kalsium har 20 protoner i kjernen, kalt atomnummeret. Det periodiske tabellen viser atomnummeret, som er 20, over det kjemiske symbolet.

Atomvekt

Kalsium har en atomvekt på 40.08, plassert under kjemisk symbol på periodisk bord. Atomvekt er gjennomsnittet av alle isotoper av kalsium i den naturlige verden, hvorav det er seks.

Betydning

Kalsium er det femte rikeste elementet på jorden, som består av nesten tre prosent av jordens Kors. I naturen finnes kalsium kombinert med andre elementer som karbon (kalsiumkarbonat), nitrogen (kalsiumnitrat) og klor (kalsiumklorid). Kalsium er et sølvfarget, grått metall som finnes i bergarter, bein, blader og skall. Mennesker har brukt kalsium, i form av kalkstein og gips, i tusenvis av år. Kalsiumkarbonat er en vanlig kombinasjon av kalsium, funnet i marmor, kalkstein og gips.