Spredt legsyndrom i babyfugler

 

Årsak

Splay bein resultater når brooder gulv overflaten er for glatt for babyfuglene å få trekkraft. En brooder er en spesiell boks eller coop som gir de rette miljøforholdene for å heve de nyutviklede kyllingene. Kartong og avis brukes noen ganger til å binde bunnen av broderen. Men disse skaper en glatt overflate, og kyllingene har en vanskelig tid å lære å gå. Resultatet av å forsøke å opprettholde balansen på en glatt overflate er at bena spres fra hverandre.

Effekter

En babyfugl med splayben vil vokse til en voksenfugl med splayben. Disse fuglene vil ha problemer med å fly fra rovdyr og opprettholde seg i sin floks sosiale orden. Etter hvert som kroppene deres vokser, vil deres ben ikke være i stand til effektivt å håndtere den økende vekten. Det kan bli vanskelig eller umulig for fuglen å flytte seg selv for å finne mat og vann, noe som fører til alvorlig nedsatthet eller død.

Behandling

Noen ganger kan splayben behandles ved splinting. Det finnes flere hjemmemekanismer for spalting av kyllingens ben i din egen bakgårdsflock. En metode er å vikle et båndstøtte eller en kort lengde av førstehjelpstape rundt begge bena for å gi nok spenning for å bringe dem tilbake i riktig justering. Det er også mulig å mote en skinne med en ren lollipop eller matchstick og førstehjelpstape. Sørg for å fjerne slående ende av kampen for å hindre byrden i å innta den.

Forebygging

Den beste måten å behandle splay ben på er å hindre den. Velg sagflis, eller sand til broderkasse. Hvis dette ikke er et alternativ, eller hvis du finner at fuglene bruker for mye sagspann, kan du bruke avis som er dekket med et lag papirhåndklær. Avisen absorberer avfall og utslipp og papirhåndklær gir trekkraft. Begge er billige og enkelt fjernet. Papirhåndklær beskytter kyllingene fra sprøyteben og gjør også opprydding og vedlikehold av broderboksen enkle.

Ras

Alle husdyrfuglraser er utsatt for splay leg syndrom. Når du velger en rase for din egen bakgårdsklokk, vil du ikke kunne velge mot sprøyteben. Du bør vurdere formålet du vil at dine fugler skal tjene - vil du heve kjøttfugler, egglag, kjæledyr eller en kombinasjon av disse? Du bør vurdere størrelsen på fuglen og størrelsen på din hage. Du bør også vurdere tempereringen av fuglen du vil ha. Noen fugler er bedre med barn enn andre. Noen er aggressive og andre altfor passive. Hvis du vil ha fugler som kjæledyr, kan du vurdere noen av de små kyllingene. De er klare og kan være ganske hengiven. Spread leg syndrom, også kalt spraddle eller splay leg, forekommer i nyhakkede kyllinger. Selv om sprøytepen påvirker andre dyr, er det først og fremst et problem blant tamfugl. Kyllingens ben spredes utover i stedet for å justere rett under kyllingen. Dette hemmer kyllingens evne til å stå og gå. Splay leg syndrom er lettere forhindret enn herdet. Riktig omsorg for unge kyllinger - tilstrekkelig sengetøy og søppeltyper - er den primære forebyggende teknikken for sprøyteben.