Hvordan lage med glassfiber

 

1.

Besøk en maskinvarebutikk og spør hva slags glassfiberharpiks de selger. Avhengig av jobben du gjør, den firkantede opptaket du trenger å dekke og tykkelsen på glassfiberen, vil butiksrepresentanten du snakker med, lede deg til riktig harpiks for jobben.

2.

Har en ide om hva du planlegger å bygge før du begynner. Evnen til å lage glassfiber i alt du vil, er skremmende for noen mennesker; Men mange andre ser det som en fordel. For eksempel, la oss si at en bilbilseier ønsker å senke vekten av bilen ved å lage en glassfiberhette.

3.

Lag en ramme ved å skissere område du ønsker å etterligne i glassfiber med en tynn ramme av tre. Bruk vårt eksempel, fjern en metallhette fra bilen, legg den på bakken eller på et bord, og lag en ramme som tydelig dekker dekslets grenser.

4.

Fest en polyesterbasert klut til rammen og fest den (med tape eller stifter) til rammen. Kluten skal passe pent over hetten og tydelig skisse alle konturer og grunnformer. Trekk ut eventuelle krøller eller rynker i kluten, da de vil bli representert i ferdigproduktet.

5.

Spray harpiksen over kluten i et tykt belegg. Dette vil gjøre det mulig for glassfiberen å danne form av hetten. La det stå over natten uten å flytte det. Neste dag, fjern hetten og trim bort eventuelle uvanlige kanter.

Å lage elementer med glassfiber er overraskende enkelt for de fleste nykommere. Med de spesifikke verktøyene i handelen og en ide om hva du planlegger å skape, kan du enkelt skape noe ut av glassfiber.