Slik bruker du et 35mm kamera

 

1.

Kontroller batteriet på ditt 35mm kamera ved å slå på strømbryteren og kontroller eksponeringsmåleren. Det kan hende du må forflytte filmens vindspak eller trykke litt på lukkerknappen for å aktivere måleren, som vanligvis er på høyre side av søkeren. Du vil enten se opplyste lysdiodene eller en nål som beveger seg når du peker mot lyset eller bytter linsens åpning.

2.

Fjern batteriet, som vanligvis ligger under en skruehett på bunnen av kroppen, hvis apparatet ikke virker. Kjøp og installer erstatningsbatteri. Hvis din 35mm har en motor for filmforskyvning, vil den ha separate batterier.

3.

Kjøp film til kameraet ditt. Filmen kommer i farger eller svart og hvitt for utskrifter, eller farge transparenter, med hastigheter som vanligvis varierer fra 100 til 800 ASA. Hurtigere film kan brukes med raskere lukkerhastighet for å stoppe bevegelsen, men gir kornere resultater enn langsom film.

4.

Legg inn filmen ved å åpne kameraet med låserenheten som regel aktivert ved å trekke opp på filmviklingsspaken. Trekk viklingsspaken helt opp for å skyve filmpatronen inn i hulrommet på venstre side av kroppen. Filmens klaff skal vende mot høyre. Skyv viklingsspaken ned for å låse filmkassen på plass.

5.

Trekk filmstrimmelen til høyre om en tomme forbi viklingsspolen. Sett inn enden av filmen i spoleåpningen og vind filmspolen med urviseren om to svinger for hånd eller med filmforskyvingsspaken. Sørg for at filmen går fremover når du trykker på fremspaken, og lukk og lås baksiden av kamerahuset.

6.

Forhåndsfør filmens ene ramme og bruk 1/500 eller 1/1000 hastighets lukkerinnstilling, trykk utløserknappen og dekk linsen med hånden. Dette vil plassere et unexposed stykke film foran lukkeren for din første eksponering.

7.

Kjenn deg selv med alle kameraets funksjoner. Finn utløserknappen, vanligvis ved siden av filmvindens håndtak, som kan ha en liten opplåsingsknapp eller en opptrekk for å låse opp funksjonen.

8.

Prøv forskjellige lukkerinnstillinger . u0026 # X2018; A u0026 # x2019; innstillingen er automatisk, som automatisk justerer lukkerhastigheten for å korrespondere med den valgte objektivåpningen. u0026 # X2018; B u0026 # x2019; Innstillingen står for 'pære', som holder lukkeren åpen så lenge lukkerknappen holdes nede. De nummererte innstillingene er alle fraksjoner av et sekund, med '60' eller 1/60 av et sekund er en normal hastighetsinnstilling, og raskere hastigheter brukes til å stoppe bevegelsen.

9.

Se etter selvutløseren lukkeren, som vanligvis er på forsiden av kroppen og er klemt til tiden, forsinker lukkeren hvis du vil komme inn på bildet. Hvis din 35mm-kamera er av en viss årgang, kan den også ha en speillåsfunksjon som ligger nær objektivet. Speillås brukes hovedsakelig for stativspor for å eliminere speilets bevegelse under lukkeraktivering.

Skyt din første filmrulle ved å bruke så mange forskjellige funksjoner og innstillinger som du kan. Lær å bruke små objektivåpninger for å øke fokusfokusen ved å dreie blenderåpningen på linsen til f11 til f22. Bruk din bredeste objektivåpning, som f1.8, for å redusere fokusfokus og slør bakgrunnen.

Har du et gammelt 35mm kamera som sitter rundt å samle støv? Et 35mm filmkamera overgår digitale kameraer til å ta raske bilder, og er fortsatt det foretrukne instrumentet for kunstfotografering. Et 35mm kamera er ideelt for å lære grunnleggende fotografering, fordi det gir brukeren full kontroll over objektivåpninger, fokus, lukkerhastighet og medium.