Slik lager du Flash-dokumenter

 

Hvordan lage Flash-dokumenter

1.

Velg 'File' og deretter 'New' fra menylinjen øverst som vist her. Standardinnstillingen avhenger av hvilken versjon du jobber med (i dette tilfellet er det Action script 3.0.). Bare klikk på 'OK' og grensesnittet til et nytt dokument åpnes.

2.

Lagre filen til en mappe etter eget valg og husk hvor den er. Bruk et beskrivende navn som 'BasicFlashDoc.' Se skjermbildet her og merk det store hvite rektangel kjent som 'Stage', hvor du tegner eller plasserer elementene dine, og 'Tidslinjen' øverst som brukes til å kontrollere animasjonens bevegelser over tid.

3.

Finn elipseverktøyet, som vist her, og hold deretter 'Shift' -tasten og dra for å tegne en sirkel hvor som helst på scenen. Elipseverktøyet er under rektangulærverktøyet på stedet merket på bildet her.

Klikk på markeringsverktøyet (svartvinklet pil øverst på verktøylinjen) og velg sirkelen. Du vil se et rutemønster lagt på sirkelen når den er valgt. For å slå sirkelen til et 'symbol' (et gjenbrukbart element, hvorav flere kopier kan brukes i dokumentet), velg 'Modifiser' fra menylinjen øverst, og deretter 'Konverter til symbol' . '

Skriv inn et navn for sirkelen i dialogboksen' Konverter til symbol 'i rommet som er angitt som vist her, og klikk deretter på' OK '. Når symbolet er konvertert, et rektangel vises rundt elementet, et ikon for elementet vises i kategorien 'Bibliotek' som i skjermbildet. Et element må opprettes som et symbol hvis det brukes i en animasjon.

6.

Dra sirkelen av til venstre kant av scenen. Deretter klikker du på ramme 20 i tidslinjen. Mens ramme 20 fortsatt er valgt, klikker du på 'Sett inn' og deretter 'Tidslinje' og deretter 'Keyframe'. Når du legger inn en keyframe, setter du en posisjon for et symbol på et nøyaktig tidspunkt i animasjonen.

7.

Dra sirkelen til motsatt side av scenen. Deretter finner du 'Tween' -innstillingen i Egenskaper-boksen som vist her. Egenskapsboksen vises som standard nederst i scenen. Klikk på den lille pilen til høyre og velg 'Motion' som i skjermbildet. En tynn pil vises i tidslinjen under rammene.

8.

Velg den rosa linjen i tidslinjen, og flytt den til høyre. Du vil se sirkelen krysse 'Stage' fra venstre til høyre. Flytt den rosa linjen igjen, og sirkelen krysser tilbake til venstre side igjen. Slik kan du teste eller forhåndsvise en bevegelse i en amimasjon.

9.

For å se en filmtest av animasjonen, velg 'Kontroller' fra menylinjen på toppen, deretter 'Test Movie' som vist her. Du vil se sirkelen bevege seg over scenen gjentatte ganger. Du har laget en enkel animert film i et flash-dokument. Lagre filen en gang til, og du kan komme tilbake igjen for å legge til flere elementer når som helst.

Programmer fra animasjoner, dataspill og interaktive nettsteder som er basert på Flash-animasjonsteknologien, begynner vanligvis med opprettelsen av et Flash-dokument, som slutter i filtypen '.fla'. .fla-filene er et proprietært format som er opprinnelig til Adobe Flash. Et Flash-dokument når det er ferdig konverteres og publiseres som en .swf-fil, oppkalt etter den opprinnelige Shockwave Flash, som er banebrytende av Macromedia. Denne mini-opplæringen vil introdusere deg til opprettelsen av Flash-dokumenter på sitt mest grunnleggende nivå. En tidsbegrenset prøveversjon av Flash kan lastes ned fra Adobes nettsted (se Ressurser).