Hva brukes regnmåler til?

 

Historikk

Det er usikkert hvem som først målte nedbør. Det er sannsynlig at tidlige sivilisasjoner som mayaerne og grekerne har målt nedbør, men det finnes ingen oversikt over dette. Ifølge CoCoRaHS, et frivillig nettverk som måler regn over USA, gjorde koreanske kong Sejong det første registrerte forsøket på å måle nedbør en gang mellom 1397 og 1450.

Funksjon

En offisiell regnmåler brukt av meteorologiske fagfolk består av en stor sylinder som holder en trakt nøyaktig en tiendedel av sylinderens størrelse, med et mindre rør på enden som inneholder en målepinne eller avlesninger på siden. Hver tomme i trakten teller som en tiendedel av en tommers regn. En regnmåler bruker det mindre røret til å måle regn i stedet for hele sylinderen fordi det mindre røret overdriver høyden av nedbør av den oppsamlede nedbør. Det er vanskelig å få nøyaktig avlesning når det gjelder dybder så små som en tiendedel av en tomme, og dermed behovet for å utvide størrelsen på synsfeltet.

Meteorologi

Regnmålerens hovedfunksjon i dag er å samle data om nedbør for værspådommer, ifølge Colby College. Meteorologer trenger nøyaktige målinger for kortsiktige og langsiktige mønstre i jordens klima. Selv om de fleste værprognoser i dag finner sted på datamaskiner som modeller atmosfæren matematisk, trenger satellitter og datamaskiner fortsatt observasjonsinngang fra verktøy som en måler, ifølge Encyclopedia Britannica.

Landbruk

Regnmåleren ble oppfunnet for å hjelpe bøndene til å ta avgjørelser om avlingplanting. Hundrevis av år senere er dette fortsatt sant for mye av jordbruksverdenen, ifølge Farm Radio International. Til tross for fremskrittene I elektronisk kommunikasjon og værteknologi har disse enhetene ikke nådd alle deler av verden, spesielt utviklingsland. Tredje verdensbønder bruker fortsatt en grunnleggende regnmåler og notat for å forutsi tørr vær eller potensiell oversvømmelser.

Overvejelser

Selv om regnemålemetoden for måling av nedbør gir mye større nøyaktighet enn bare å fange vann i en kopp, er en måle fortsatt utsatt for feil, accor Ding til boken 'Grunnleggende om hydrologi.' Regnmålere må kontrolleres umiddelbart etter nedbør; ellers kan fordamping bety en lavere avlesning. En perfekt regnmåler spyles med bakken, men dette kan forårsake sprut fra bakken i nærheten og gi en høyere enn normal lesing. Å øke måleren over bakken gir imidlertid et annet problem: turbulens. Større vindhastigheter gir mer turbulens rundt måleren og kan føre til en målefeil på opptil 20 prosent. Samfunnet har registrert og målt nedbør i minst 500 år, men det er trolig at denne praksisen går mye lenger. Regnmålere er et forenklet og relativt nøyaktig verktøy for å måle mengden nedbør i et område for både profesjonelle og amatør meteorologer. Dataene fra regnmålere er spesielt viktige for oppdrett og planlegging.