Hva er formålet med LED-lys?

 

Hjemmebelysning

Konvertering av hjemmebelysning fra glødelamper til LED-lys er en miljømessig og økonomisk bærekraftig handling på grunn av deres holdbarhet og mangel på toksisitet.

Night Vision

LED gjør at lys kan brukes i situasjoner som krever nattesyn, inkludert fly cockpits, ubåter og observasjonsdekk.

Kjøretøybruk

Bilprodusenter benytter godt LED lys i baklykter og bremselys. Lysene er i stand til å lyse opp raskt for å varsle andre biler som de trenger å bremse, forbedre sikkerheten.

Kunstneriske bruksområder

Et økende antall visuelle kunstnere benytter teknologien i LED-kunst i installasjoner og som en del av gaten Kunst. Teatralsk scenebelysning er i økende grad avhengig av LED fordi det kan forandre farge og reduserer pærevarmen følt av utøvere.

Andre bruksområder

LED-lys brukes i meldingsindikatorbelysning i idrettsarenaer, varehus, flyplasser og togstasjoner . Trafikklys, parkeringshus og gatebelysning, utkjørselsskilt og sirener på politi- og ambulansebiler benytter lysdioder. Julelys, glødestikker og lommelykter fungerer også med lysdioder. LED-lysdioder er kjent for sin lille størrelse, lavere forbruk, lysere lysstyrke, lengre holdbarhet og høyere prislapp i forhold til glødelamper. Lysdioder har en rekke applikasjoner som erstatter eller arbeider sammen med andre lyskilder.