Hvordan bygge en DNA Double Helix-modell

 

1.

Velg dine farger. Du kan bruke hvilken som helst fargekombinasjon du velger. To farger vil alternere for å danne de lange sidene av DNA-strengen, og fire forskjellige farger vil bli brukt i kombinasjon for de korte tilkoblingsstykkene.

Mal 30 baller i hver av de to fargene som representerer sukker og fosfater for å danne de lange spiralstrenger. Paint 10 hver av de andre fire farger for å representere nitrogenbaser. Tillat å tørke. Tilordne verdier til hver av de fire nitrogenbasefargene og skriv ned hva hver farge vil representere.

3.

Monter bunnen ved å bore et hull i midten for dowel. Lim tappen i hullet. Dowel bør ha samme høyde som modellens forventede høyde.

4.

Start med diagonal vinkel over basen, bruk tannpirkere og lim for å samle din DNA-modell. Utenfor rader bør være den samme fargen på hver ende, med de to fargene vekslende når du går opp. Innvendige farger bør paires som de ville oppstå naturlig, A-T eller G-C. Hvis du for eksempel brukte rød som sukker og hvit som fosfat, blå for adenin, grønn for tymin, oransje for cytosin og gul for guanin, kan den første raden være hvit - grønn - blå - hvit, og den andre raden kan være hvit - gul - oransje-hvit, med røde mellom hvite.

5.

Lag vridningen ved å feste tannplukkene og ballene mens du jobber deg opp. Fortsett å gå som en vridet stige til modellen er fullført.

Tips og advarsler

  • Lag en fargeknapp for å identifisere elementene dine og holde styr på nitrogen par for ekthet. Kraftbutikker selger ofte kits som inneholder baller, stativ, dowel og tannpirkere, men du må kjøpe lim og maling. Denne modellen presenteres vanligvis vertikalt.
  • Konstruksjon av en DNA-dobbelthelixmodell er et morsomt og interessant prosjekt, og en visuell metode for å hjelpe elevene å forstå en svært kompleks struktur. Det kan tjene som et tradisjonelt vitenskaps- eller klasseprosjekt og gjør en fargerik dekorasjon for soverommet til ethvert barn som er interessert i vitenskap.