Newtons lov om bevegelseseksempel

 

Første lov --- Eksempel 1

Ting tar tid å senke. Når en kanonboll lander, tar det tid å senke, overføre sin energi til målet. Hastigheten går ikke øyeblikkelig til null; ellers ville det ikke forårsake så mye skade.

Første lov --- Eksempel 2

Hold hånden ut av vinduet på en bevegelig bil. Luft har masse og derfor treghet. Så, den presser mot din hånd som hånden forsøker å senke den ned.

Andre lov --- Eksempel 1

Den mest kjente versjonen av F = ma er gravitasjonsformen: F = mg, hvor g er 9,8 meter per sekundskvadrat . Her er F den nedadgående gravitasjonskraften Jorden utøver på en gjenstand på overflaten.

Andre lov --- Eksempel 2

Ved å slippe en håndfull Play-doh på en plater gjør den det sakte fordi hastigheten for konstant F, må 'a' gå ned hvis 'm' går opp.

Tredje lov --- Eksempel 1

To skatere som skyver hverandre, har det samme, men motsatt , tvinge på hverandre. Man kan ikke skyve den andre bort uten å bli tvunget bort.

Tredje lov --- Eksempel 2

En rakett skyver antennstoff i motsatt retning fra egen hånd. Det er derfor det ikke trenger luft for å skyve av i rommet. Isaac Newtons tre bevegelseslover er som følger: Inertisloven (første lov), akselerasjonsloven (andre) og samspillingsloven (tredje). De oppgir henholdsvis: objekter i bevegelse (i ro har en tendens til å holde seg i bevegelse (i ro), nettekraften på en kropp er lik sin masse ganger akselerasjonen, og for hver handling er det en lik og motsatt reaksjon.