Slik fotograferer du en sommerblomsthage

 

1.

Ta et referanseskudd av hagen etter at du har gjort våropprydding og før ting virkelig går. Dette vil vise deg hvor hullene er i plantingsplanen din og hjelpe deg med å planlegge sommerplantasjer. Dette er en utsikt over vår hage i tidlig sommer om et par år siden. Dette bildet hjalp oss med å bestemme hvor du skal plassere våre Lilies som egentlig er utstillingsdelen av vår sommerhage. Vi bor på toppen av et fjell, så planting betyr alt for å fjerne bergarter. Vi gjorde veien selv fra stein vi fjernet fra hagen. Vi følger min kone s grunnregel: 'Prøv aldri å plukke opp en stein som er større enn hodet ditt.'

2.

Bor i Pennsylvania vet du alltid når sommeren begynner Vår statlige blomst er fjell Laurel og den er alltid i full blomst innen 21. juni. Det er også en veldig vanskelig blomst å fotografere. Blomstrene er svært små, slik at en nærbilde er nødvendig. Nærbilder krever mer lys, men fjell Laurelblomstene er lett 'brent ut' etter full sol på grunn av deres delikate farge. Den beste tiden å fotografere Mountain Laurel er når blomstene er i like lys uten direkte sollys eller harde skygger. Dette vil vanligvis kreve bruk av et stativ og en langsom lukkerhastighet som lar deg bruke en liten blenderåpning for maksimal dybdeskarphet.

3.

Lilly er virkelig en spektakulær blomst. Denne blomsten er alltid verdt en nær- opp. Det er en enkel blomst å fotografere fordi blomstene kan være to til tre inches brede. Den gode tingen om Lilly er at fargene på blomstene er v grøft dyp og blomsten kan fotograferes i full sol. Denne Lilly ble fotografert med en 200MM linse uten et stativ i full sol.

4.

Ikke se de små blomstene i hagen, bare fordi de ikke er så spektakulære som Lilly eller Iris Dette er et bilde av en California Poppy. Vi har alltid plantet disse som en slags fargerik bakdeksel fordi de vil forsyne seg hvert år. Blomstrene er små, men har en spektakulær nyanse og veldig delikat løvverk. ble tatt på et stativ med en 200 mm linse for å isolere den enkle blomsten. Noen ganger er den enkle blomsten mer effektiv enn et helt blomst. Jeg skutt dette på F11 med en lukkerhastighet på 1 / 30th sekund for å sikre at jeg hadde nok dybdeskarphet til å fange blomsten, men også nok uskarphet til å skille blomsten fra løvet.

Tips og advarsler

  • Hagefotografering er morsomt og En god måte å øve fotografiet på og utvikle stativkvaliteten.
  • Fest dine eksponeringer og bruk alltid manuell fokus for nærbilde.
  • En god hage er en som kontinuerlig blomstrer. Minst er det min mening. Vårt hagemål har alltid vært å ha vår hage kontinuerlig i blomst fra den første krokus til den siste mor og høstjubil. Noen ganger lykkes vi og noen ganger svikter vi, men målet vårt er alltid det samme. På grunn av det er det ikke en god dag å fotografere hagen din; det må være en kontinuerlig prosess. Jeg ville alltid ha disiplinen til å sette opp et kamera på samme sted og fotografere hagen samtidig på samme tid hver dag. Husk når du fotograferer hagen din, flyttes plantene. De beveges av vind, insekter og til og med dugg som faller fra et blad kan føre til at en plante beveger seg. Pass på at du tar ansvar for det under fotografering og velg riktig lukkerhastighet for å fryse handlingen. Så, hvis det er sommer, få det kameraet og hodet til hagen din eller en andres hage og ta tak i fargene mens du kan.