Slik tar du infrarøde bilder med en Nikon Coolpix 950

 

1.

Kjøp en Nikon Coolpix 950 og et infrarødt filter. Standardvalgene for filteret er Hoya R72 og Harrison u0026 Harrison 98B. 950 har en 28mm filterstørrelse, men et hvilket som helst størrelsesfilter vil fungere med en adapter som passer den på et Nikon-objektiv.

2.

Sett opp stativet som du trenger fordi IR-filteret er nesten svart og IR-spektrumlyset tar lang tid å passere gjennom filteret slik at eksponeringstiden er lengre enn i standardfotografering. Jo lengre linsemembranen er åpen, desto viktigere er det at kameraet forblir stille gjennom eksponeringen fordi bevegelse mens linsemembranen er åpen, forvirrer bildet.

3.

Fest kameraet til stativet uten filteret.

4.

Få tilgang til 950-tidens eksponeringstid via 'Meny' -knappen på kameraet. Lengre eksponeringstiden. fire sekunder og brakett i begge retninger for å få en følelse av hvordan forskjellige eksponeringslengder ser ut.

5.

Fokuser bildet. Gjør dette uten filteret fordi kameraet kan ' t fokuser automatisk gjennom det tette IR-filteret.

6.

Fest IR-filteret og ta et skudd. Forhåndsvisning av resultatene og justering av eksponeringstiden tilsvarende. Mørkere bilder krever mer lys og lengre eksponeringstid.

7.

Juster Nikon Coolpix hvitbalanse for å korrigere for mye rød, blå eller lilla på bildet. for å oppdage balansen du liker best. Trykk på 'Menu' -knappen og bla gjennom alternativene til du finner hvitbalansinnstillingen. Skyt med hver av forhåndsinnstillingene for hvitbalanse for å se hvilken du liker best.

Tips og advarsler

  • En enklere metode for å ta infrarøde bilder med en Nikon Coolpix 950 er å få kameraet profesjonelt modifisert for å skyte bare IR. I denne prosessen er det interne IR-blokkeringsfilteret fjernet og erstattet med et internt IR-filter som blokkerer alt IR-spektrumlys. Et internt IR-filter gir deg mulighet til å lyse måleren, justere hvitbalansen og fokusere direkte gjennom søkeren uten kompensasjon som kreves av mørke eksterne filtre. Prøv folkene på Life Pixel for IR-kamera konvertering.
  • For å bestille et Harrison u0026 Harrison 98B filter, kontakt W syk Harrison på [email protected].
  • Det er flere nettsteder på nettet som forklarer hvordan du fjerner og erstatter det interne IR-blokkeringsfiltret selv, men det er en farlig og vanskelig prosedyre som lett ødelegger kameraet. Det forkaster også alle Nikon-garantier, så det er best å la fagpersonene håndtere det slik at du får et godt IR-kamera og ikke slutter å tømme garantien for ingenting.
  • Nikon Coolpix 950 var den siste av Nikon Coolpix-kameraene laget med et internt infrarødt filter som ikke filtrerer ut alle IR-stråler. Dette betyr at med tillegg av et infrarødt filter som er festet over linsen, kan Coolpix 950 fange mer nøyaktige infrarøde bilder enn noen av de senere Nikon Coolpix-modellene.